ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ: Ντροπή για το ΓΠΑ η ανακήρυξη του Επιτρόπου Hogan ως επίτιμου διδάκτοραΣε επιστολή, που έστειλε ο Δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), προς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνάν (ΓΠΑ), για την ανακήρυξη του Επιτρόπου Hogan ως επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου, αναφέρει τα εξής: «Με μεγάλη έκπληξη, αγανάκτηση και θυμό αλλά και απέραντη απογοήτευση ενημερώθηκα ότι το ΓΠΑ έχει προγραμματίσει εκδήλωση ανακήρυξης του Επιτρόπου Γεωργίας κ. Philip Hogan, ως επίτιμου διδάκτορα του ΓΠΑ».

«Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συνέβαλε τα μέγιστα στην πιστοποίηση των περισσότερων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της χώρας μας αποφάσισε να τιμήσει με την υψίστη διάκριση τον πρωτεργάτη του «ξεπουλήματος» της ταυτότητας του πλέον εμβληματικού προϊόντος μας, της Φέτας.

Μου είναι αδύνατον να φανταστώ ότι το Ίδρυμα που έχει υπηρετήσει τόσα πολλά χρόνια την ελληνική γεωργική παραγωγή και παράδοση και που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση τους, να έρχεται σήμερα να εκφράσει την απόλυτη ευαρέσκεια του, με τον ύψιστο τρόπο, στο πρόσωπο ενός κοινοτικού αξιωματούχου που ήταν ο αυτουργός της οριστικής απώλειας της μοναδικής ταυτότητας της Φέτας μέσα από τις διμερείς συμφωνίες που η ΕΕ συνήψε με τον Καναδά, την περιοχή της Ν. Αφρικής , την Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ κτλ.

Το χειρότερο δε όλων είναι το γεγονός ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για αυτές τις ενέργειές του, έτσι ώστε να διορθώσει τις επόμενες όσον αφορά της προστασία της Φέτας στις μετέπειτα συμφωνίες αλλά τις έχει επαναλάβει αυτούσιες και δεν διστάζει μάλιστα να ισχυρίζεται ωμά ότι έχει ενεργήσει προστατευτικά προς τα κεκτημένα δικαιώματα της Φέτας!!

Μου είναι αδύνατον να φανταστώ και μάλιστα το Τμήμα της Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης που πρωτοστατεί σε αυτή την εκδήλωση, να μην γνωρίζει ότι η ανυπολόγιστη ζημιά που προξένησε ο κ. Hogan, μέσω των παραπάνω συμφωνιών στο εθνικό μας προϊόν, είναι η απώλεια της ταυτότητας του και η εκχώρηση της σε τρίτους και μάλιστα σε αντίθεση με όλα τα άλλα αντίστοιχα προϊόντα των χωρών της ΕΕ που έτυχαν πλήρους κατοχύρωσης της ταυτότητας τους.

Μπορώ εύκολα να φανταστώ πόσο πολύ χαμηλά μπορεί να πέσει η υπόληψη ενός πρόσωπου το οποίο δρα παράνομα και αθέμιτα με σκοπό το ίδιο προσωπικό όφελος. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ πως ένα ολόκληρο Ίδρυμα αυτής της ιστορίας και αυτού του έργου μπορεί και ξεπουλά τις αξίες του και τις αρχες του με αυτή την συμβολική πράξη που θα λάβει χώρα αύριο.

Προσωπικά αισθάνομαι ντροπή ως απόφοιτος και πρώην μέλος του Συμβουλίου αυτού του Ιδρύματος για την απόφαση αυτή του ΓΠΑ, που υπηρετεί σκοπούς και αξίες που δεν θα έπρεπε πότε να βρίσκουν γόνιμο έδαφος στο Πανεπιστήμιο».
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ: Ντροπή για το ΓΠΑ η ανακήρυξη του Επιτρόπου Hogan ως επίτιμου διδάκτορα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: