ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δημόσιο: 16.787 μόνιμες προσλήψεις το 2019 -Πότε θα βγουν οι προκηρύξειςΓια πραγματοποίηση 16.787 μόνιμων προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του 2019, έκανε λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον «Αθήνα 984» και στην εκπομπή «Aftodioikisi.gr» με το δημοσιογράφο Χρ. Βούζα.

Ειδικότερα η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι θα γίνουν:

— 9.030 προσλήψεις με βάση των κανόνα 1:1, δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση.
— 3.257 μόνιμες προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
— 4.500 την ειδική αγωγή

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου δεν συνιστούν διόγκωση του δημοσίου αλλά φρένο στην συρρίκνωση του δημοσίου». Το δημόσιο ανέφερε η ίδια την περίοδο των μνημονίων υπέστη μείωση 20% του έμψυχου δυναμικού του.

Μάλιστα η υπουργός τόνισε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία των προσλήψεων «δεν είναι δημοσιονομικά ουδέτερη» αντίθετα μειώνει τα έξοδα για μισθολογικά έξοδα αφού «φεύγουν υπάλληλοι με πολλά χρόνια και υψηλά κλιμάκια και έρχονται νεότεροι με χαμηλότερες αποδοχές».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προκηρύξεων θα βγει γρήγορα στις αρχές της χρονιάς» και τόνισε ότι: «Οι προσλήψεις θα επιταχυνθούν αφού θα υπάρξει και νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που θα διευκολύνει τις διαδικασίες προσλήψεων».

Επίσης η κ. Ξενογιαννακοπούλου, προανήγγειλε 150 προσλήψεις στα ΚΕΠ και ειδικότερα στο νέο θεσμό των ψηφιακών ΚΕΠ.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Δημόσιο: 16.787 μόνιμες προσλήψεις το 2019 -Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: