ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απαιτήθηκαν μόνο 18 μήνες για να διαλύσει τα ΤΕΙ ο Γαβρόγλου...


Τα 38 ΑΕΙ γίνονται 23 χωρίς να ανοίξει “μύτη”-Απαιτήθηκαν μόνο 18 μήνες ....
ΑΔΙΠ: Ακατάλληλος ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζεται η ένταξη υφιστάμενων προγραμμάτων σπουδών των ΤΕΙ σε Ιδρύματα του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Μέσα σε 18 μήνες ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μέσω των Επιτροπών που ο ίδιος συγκρότησε , πέτυχε τη “δρομολόγηση” μείωσης του αριθμού των ΑΕΙ από 38 σε 23.

Ειδικότερα ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Το “χορό” των συγχωνεύσεων άνοιξαν το ΤΕΙ Αθήνας και το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ τα οποία εξελίχθηκαν σε ένα Ιδρυμα , το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Το ΤΕΙ Ηπείρου ενοποιήθηκε με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ενοποιήθηκε με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Το ΤΕΙ Θεσσαλίας ενοποιείται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (ΤΕΙ Λαμίας+ ΤΕΙ Χαλκίδας) ενοποιείται με το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

ΑΣΠΑΙΤΕ: Η ΑΣΠΑΙΤΕ ενοποιείται με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Τελευταία ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ζήτησε από τον Σύλλογο μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ να καταθέσει τις προτάσεις του για τη συγχώνευση της ΑΣΠΑΙΤΕ με το Παν. Πειραιά. Αν και οι συζητήσεις στην Επιτροπή “Γαβρόγλου” για τη συγχώνευση της ΑΣΠΑΙΤΕ με το Πανεπιστήμιο γίνονται σε καλό κλίμα, υπάρχουν “αγκάθια” ως προς τη τελική συμφωνία ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα.

ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Το ΤΕΙ Πελοποννήσου συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ηδη η Επιτροπή “Γαβρόγλου” παρέδωσε στον υπουργό Παιδείας το πόρισμα (Δείτε εδώ το πόρισμα) και αναμένεται το Σχεδίο Νόμου

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας “σκόνταψε”, με αποτέλεσμα ο υπουργός Παιδείας να ζητήσει από τις Συγκλήτους των δύο Ιδρυμάτων τις προτάσεις τους ως προς τις διαφωνίες. Οι προτάσεις κατατέθηκαν στον Κ. Γαβρόγλου στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε οι διοικήσεις των δύο ΑΕΙ δεν έχουν κανένα νέο από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με προβλήματα ξεκίνησαν οι συζητήσεις στην Επιτροπή “Γαβρόγλου” για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΙ Πάτρας) με το Πανεπιστήμιο Πάτρας (Διαβάστε εδώ).

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ-Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Οι ενοποίηση των τριών ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο προχωρά κανονικά. Μέσα στον Φεβρουάριο ψηφίζεται το Σχέδιο Νόμου στη Βουλή.

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ: Η συγχώνευση ΤΕΙ Κρήτης με άλλο ΑΕΙ βρίσκεται στη διαδικασία διερεύνησης από την Επιτροπή “Γαβρόγλου” (Διαβάστε εδώ)
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Απαιτήθηκαν μόνο 18 μήνες για να διαλύσει τα ΤΕΙ ο Γαβρόγλου... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: