ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το ΤΕΙ Κρήτης να γίνει αυτόνομο Πανεπιστήμιο θέλει ο Γαβρόγλου...


“Φρένο” Κ. Γαβρόγλου στην πρωτοβουλία του Παν. Αιγαίου για συγχώνευση με το ΤΕΙ Κρήτης
Η “γραμμή” του Κ. Γαβρόγλου είναι το ΤΕΙ Κρήτης να γίνει αυτόνομο Πανεπιστήμιο και να αφεθεί από μόνο του να ισχυροποιηθεί

“Φρένο” έβαλε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην πρωτοβουλία της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγ.Χρ. Βιτσιλάκη (σ.σ. μετά από απόφαση της Συγκλήτου), για συγχώνευση με το ΤΕΙ Κρήτης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos ο Κώστας Γαβρόγλου έκανε σαφές ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές του για το μέλλον του ΤΕΙ Κρήτης.

Η γραμμή , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που φέρεται να έδωσε η πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μέσω του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ηλία Γεωργαντά είναι το ΤΕΙ Κρήτης να γίνει αυτόνομο Πανεπιστήμιο και να αφεθεί από μόνο του να ισχυροποιηθεί.

Η κατεύθυνση του υπουργείου έγινε πιο ξεκάθαρη μετά την έγγραφη πρόταση που έκανε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς την Επιτροπή “Γαβρόγλου” , αφού προηγήθηκε , όπως αναφέρεται στην σχετική πρόταση:

“Της συνάντησης εργασίας μεταξύ της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης Νίκο Κατσαράκη, κατά την οποία κατεγράφη αμοιβαίως η εκτίμηση ότι η συνένωση των δύο Ιδρυμάτων διασφαλίζει και για τα δύο σημαντικότατα οφέλη και αναπτυξιακές προοπτικές”.

Κλήθηκαν οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πολυτεχνείου Κρήτης στη συνάντηση της Τρίτης

Στο μεταξύ τα μέλη της Επιτροπής “Γαβρόγλου” κλήθηκαν για να συνεδριάσουν για δεύτερη φορά την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, όπου θα διατυπωθεί η οριστική τους θέση.

Στη συνάντηση αυτή , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, προσκλήθηκαν και οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν θα συμμετάσχει ο Πρύτανης του Οδ. Ζώρας, λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου (σ.σ. είναι χειρούργος γιατρός) αλλά ο Αντιπρύτανης Ακαδημαικών Υποθέσεων κ. Καρακάσης,από το γραφείο του, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μέχρι σήμερα τα δύο Ιδρύματα είχαν αρνητική στάση σ' αυτό το ενδεχόμενο.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη, θα γίνει λεπτομερής αξιολόγηση του συνόλου των περιεχομένων του φακέλου από όλα τα μέλη της Επιτροπής, και κυρίως από τα έξι εξωτερικά μέλη που δεν προέρχονται από το ΤΕΙ Κρήτης.

Η Επιτροπή αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

1. Γεωργαντάς Ηλίας, Γενικός Γραμματέας ΥΠΠΕΘ και καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

2. Βογιατζή Ελένη, καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλίας,

3. Δρακάκης Μανώλης, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης,

4. Κατσαράκης Νικόλαος, Πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης,

5. Μανιός Θρασύβουλος, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης,

6. Παναγιωτάκης Γιώργος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών,

7. Παπαδογιάννης Νεκτάριος, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης,

8. Σαριδάκης Ιωάννης, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης,

9. Ταβερναράκης Νεκτάριος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Τ.Ε.,

10. Τσίνας Αναστάσιος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

11. Φλώρος Χρήστος, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης.

Επιστολή- πρόταση της Πρυτάνεως του Παν. Αιγαίου Χρ. Βιτσιλάκη προς την Επιτροπή “Γαβρόγλου”

Ευθεία πρόταση συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το ΤΕΙ Κρήτης έχει κάνει η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, με επιστολή της, στις 17-12-18 , προς την αρμόδια Επιτροπή “Γαβρόγλου”.

Η εκδήλωση αυτή ενδιαφέροντος έρχεται ως συνέχεια σχετικών αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου μας, που μεταξύ άλλων έλαβαν υπόψη και τα δεδομένα της συνάντησης εργασίας μεταξύ εμού της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νίκο Κατσαράκη, κατά την οποία κατεγράφη αμοιβαίως η εκτίμηση ότι η συνένωση των δύο Ιδρυμάτων διασφαλίζει και για τα δύο σημαντικότατα οφέλη και αναπτυξιακές προοπτικές, τονίζει στην επιστολή της η Πρύτανισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς την Επιτροπή “Γαβρόγλου” και σημειώνει.

Α. Με την παρούσα σας υποβάλλουμε και εγγράφως το ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου Αιγαίου να συμμετάσχει στο διάλογο που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής σας σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Κρήτης, με προοπτική τη συνένωσή του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προς μια κοινή δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία και με όρους σεβασμού και προώθησης της επιστημονικής εγκυρότητας και ιδρυματικής ακεραιότητας του ΤΕΙ Κρήτης.

Β. Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε την Επιτροπή σας όπως στο πλαίσιο του έργου της εξετάσει την ανωτέρω πρόταση και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για τη δια ζώσης διεξοδικότερη ανάπτυξη των επιμέρους διαστάσεων του θέματος και συζήτηση επ ́ αυτού σε σχετική συνεδρίασή σας.

Η Πρυτάνισσα του Παν. Αιγαίου κλείνει την επιστολή της ως εξής: “Με ιδιαίτερη εκτίμηση αναμένουμε τη θετική σας απόκριση”.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Το ΤΕΙ Κρήτης να γίνει αυτόνομο Πανεπιστήμιο θέλει ο Γαβρόγλου... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: