ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι ιρλανδικές διαβάσεις κρύβουν κινδύνους


Τα ατυχήματα κατά τη διέλευση ιρλανδικών διαβάσεων είναι συχνό φαινόμενο, τόσο συχνό που κάνουν δύο φορές το ίδιο λάθος πολλοί διερχόμενοι οδηγοί. Για να κερδίσουν λίγα λεπτά, για να αποφύγουν λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, γιατί αυτό κάνουν, επιλέγοντας να διασχίσουν μια διάβαση η οποία καλύπτεται από νερά ορμητικών χειμάρρων. 

«Οι διαβάσεις στις οποίες οι χείμαρροι διασταυρώνονται στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, οι οποίες για λόγους χαμηλού κόστους, μια που τους καλοκαιρινούς μήνες δεν υπάρχει νερό και μπορούν να κυκλοφορήσουν πιο εύκολα τα αυτοκίνητα, καλύπτονται με τσιμεντοστρώσεις ονομάζονται ιρλανδικές διαβάσεις. Τους χειμερινούς μήνες όταν βρέχει κατεβαίνει αρκετό νερό, οπότε είναι πολύ επικίνδυνο να τις διασχίσει κανείς, μπορεί να παρασυρθεί ένα αυτοκίνητο και να έχουμε απώλειες ζωών.» δηλώνει ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στην Π.Αν.Μ.Θράκη κ. Κώστας Χουβαρδάς.

Παράλληλα, όπως σημειώνει, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας έχει διανείμει και φυλλάδια με τα οποία ενημερώνονται οι κάτοικοι όλων των περιοχών, όπου υπάρχουν Ιρλανδικές διαβάσεις να μην τις διασχίζουν γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. «Αν συμβεί κάποιο δυστύχημα, έρχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν αυτούς που απερίσκεπτα αντί να κάνουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω επέλεξαν να περάσουν από τις διαβάσεις διακινδυνεύοντας την περιουσία τους, αλλά και την ίδια τους την ζωή» δηλώνει ο κος Χουβαρδάς επισημαίνοντας ότι πάρα πολύ συχνά,ειδικά εδώ στην Ροδόπη, τα ατυχήματα αυτά δεν λείπουν.

«Πρέπει να ακολουθούμε τις συμβουλές των Αρχών. Όταν βλέπουμε νερό, καλύτερα να κάνουμε μερικά χιλιόμετρα παραπάνω για να μην κινδυνέψει η ζωή μας» δηλώνει ξανά και λίγα λεπτά μετά βλέπουμε μαζί τον νεαρό Νετζάτ, οδηγό ενός μικρού αυτοκινήτου, να περνά από την Ιρλανδική Διάβαση, όπου στεκόμασταν. «Μια φορά κινδύνεψε να παρασυρθεί το αυτοκίνητο. Είχε βρέξει πολύ, αλλά προσπάθησα να περάσω και το νερό σχεδόν κάλυψε το αυτοκίνητο μου. Ναι, βάζουν προειδοποιητικές κορδέλες, αλλά πάλι περνάμε» δηλώνει παραδεχόμενος ότι φέρεται απερίσκεπτα. «Όταν βλέπω νερό, γυρίζω πίσω, αλλά δεν το κάνουν όλοι» παρατηρεί ένας ηλικιωμένος οδηγός, εκείνος δεν διασχίζει την διάβαση, γυρίσω πίσω αναζητώντας άλλο πέρασμα γνωρίζοντας καλά πως «Δε διασχίζουμε τις ιρλανδικές διαβάσεις πεζή ή με όχημα, όταν κατακλύζονται από νερά. Υπάρχει κίνδυνος για την ίδια μας τη ζωή.»
 
 
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Οι ιρλανδικές διαβάσεις κρύβουν κινδύνους Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: