ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επανεμφανίστηκε η μέλισσα-«τέρας» -Η μεγαλύτερη του κόσμου !!!


Μια τεράστια μέλισσα, το είδος της οποίας πιστευόταν ότι είχε εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες, εντόπισαν ερευνητές σε δάσος της βροχής στην Ινδονησία.

Η τεράστια μέλισσα Megachile pluto ή αλλιώς «μέλισσα Γουάλας» (από τον Βρετανό φυσιοδίφη Alfred Russel Wallace, που την εντόπισε για πρώτη φορά το 1858) είναι τετραπλάσια από τις συνηθισμένες και ίση περίπου στο μέγεθος με έναν ανδρικό αντίχειρα, ενώ έχει σαγόνια ίσα με του σκαθαριού.


Μια ομάδα Αμερικανών, Καναδών και Αυστραλών βιολόγων που είχαν πάει να την αναζητήσουν στις Βόρειες Μολούκες νήσους της Ινδονησίας βρήκαν τελικά μια θηλυκή μέλισσα Wallace σε μια φωλιά τερμιτών πάνω σε ένα δέντρο, περίπου δυόμισι μέτρα από το έδαφος.


Ήταν η τρίτη φορά στα χρονικά που άνθρωποι είδαν επιβεβαιωμένα τη μεγαλύτερη μέλισσα του κόσμου και η πρώτη φορά από το 1981.

«Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις αυτό το “ιπτάμενο μπουλντόγκ”, που δεν ήμασταν σίγουρα αν υπήρχε πια, να έχουμε μπροστά μας τη ζωντανή απόδειξη», λέει ο φωτογράφος Κλέι Μπολτ, που μετείχε στην αποστολή και απαθανάτισε το τεράστιο έντομο.
Σύγκριση της μέλισσας Wallace με μια συνηθισμένη μέλισσα (Φωτογραφία: Clay Bolt)

Αν και δεν είναι πολλά στοιχεία γνωστά για το συγκεκριμένο είδος μέλισσας, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τρέφεται κυρίως με ρητίνη δέντρων και τερμίτες στα δάση της Ινδονησίας που απειλούνται από τη συστηματική αποψίλωση. Λόγω της σπανιότητας και του μεγέθους της η μέλισσα Γουάλας αποτελεί στόχο συλλεκτών. Πέρυσι μάλιστα είχε πουληθεί μία έναντι 9.100 δολαρίων στο eBay.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ :youtube.com


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επανεμφανίστηκε η μέλισσα-«τέρας» -Η μεγαλύτερη του κόσμου !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: