Συνάντηση για τη Μεσογειακή διατροφή στα Τίρανα

Στη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος για τη διατροφή στη Μεσόγειο, «όταν το brand name» συναντά τους πολίτες», που πραγ...


Στη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος για τη διατροφή στη Μεσόγειο, «όταν το brand name» συναντά τους πολίτες», που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας, μετείχε και η Περιφέρεια Κρήτης.

Παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχουν υλοποιήσει οι εταίροι μέχρι σήμερα, η εξέλιξη του έργου της Μεσογειακής διατροφής και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών. Οι δράσεις του προγράμματος σχετίζονται µε ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, και παραδόσεων σχετικά µε τον πολιτισμό, το τοπίο, τον τρόπο ζωής, τους τρόπους εργασίας για την παραγωγή των τοπικών προϊόντων.

Επίσης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με έναν από τους διάσημους σεφ της Αλβανίας με διεθνείς διακρίσεις, ο οποίος προωθεί την τοπική κουζίνα ως μέρος της Μεσογειακής Διατροφής, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες της περιοχής και αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου.

Ακόμη μίλησαν με φορείς του έργου από την περιοχή του δήμου Λέζα της Αλβανίας, οι οποίοι καλλιεργούν και εκτρέφουν ζώα με παραδοσιακές μεθόδους, ενώ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις τοπικών οικογενειακών επιχειρήσεων παραγωγής τυριών, αλλαντικών, τυποποίησης φρούτων και λαχανικών.

Το σχήμα των εταίρων περιλαμβάνει 13 εθνικούς και περιφερειακούς εταίρους από εννέα χώρες και ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2022.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η συντονίστρια του έργου Ρούλα Παπαδοπούλου και Γιώργος Σκουλικάρης, από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο οικονομικός διαχειριστής του έργου Μανώλης Μεθυμάκης, της Π.Ε. Ηρακλείου.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]