ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καταστροφικές επιπτώσεις στα παιδιά έχει η παρατεταμένη ξηρασία στην Αυστραλία


Η παρατεταμένη ξηρασία στην Αυστραλία έχει καταστροφικές επιπτώσεις για τα παιδιά και τα αναγκάζει «να μεγαλώσουν» πρόωρα, προειδοποιεί έκθεση της UNICEF.

Επί μήνες παρατεταμένη ξηρασία πλήττει μεγάλες περιοχές της ανατολικής Αυστραλίας, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις κοινότητες των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

Τα παιδιά που ζουν σε αυτές τις περιοχές υπόκεινται σε μεγάλο ψυχολογικό βάρος, τονίζει η UNICEF. Πολλά παιδιά περνάνε «μακρές και γεμάτες στρες» ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων βλέπουν το άγχος που ζουν οι γονείς και τα ζώα τους.

«Οι δουλειές που πρέπει να κάνουν τα παιδιά εντός και εκτός των αγροκτημάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να μην τους μένει πολύς χρόνος για τα μαθήματά τους και σχεδόν καθόλου για παιχνίδι, άθληση ή οποιαδήποτε άλλη ψυχαγωγική δραστηριότητα» τονίζεται στην έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Ένας μαθητής λυκείου δήλωσε στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ: «Πριν από την αρχή του έτους δεν είχα σκοτώσει ποτέ στη ζωή μου ένα πρόβατο και εφέτος το έχω κάνει περίπου 50 φορές (…) πλέον θεωρείται κανονικό». Άλλα παιδιά περιέγραψαν υψηλά ποσοστά στρες στα σπίτια τους.

Η UNICEF έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση αυτή σήμερα, αφότου πήρε συνέντευξη από παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών από αγροτικές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, μια πολιτεία που έχει πληγεί πολύ από την ξηρασία.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα παιδιά επιθυμούν πολύ να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους, αλλά συχνά νιώθουν αδύναμα να κάνουν κάτι.

«Αυτοί οι νέοι άνθρωποι νοιάζονται πολύ και έχουν πλήρη συναίσθηση του τραύματος που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους» δήλωσε ο Όλιβερ Γουάιτ της UNICEF Αυστραλίας. «Παράλληλα έχουν την αίσθηση ότι δεν θα πρέπει να μιλούν για τις δικές τους ψυχολογικές αντιδράσεις και τις ανησυχίες, διότι πάντα κάποιος άλλος νιώθει χειρότερα» πρόσθεσε.

Η UNICEF ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να κατευθύνει περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση της ξηρασίας προς προγράμματα για τα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Καταστροφικές επιπτώσεις στα παιδιά έχει η παρατεταμένη ξηρασία στην Αυστραλία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: