ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στόχος η ενίσχυση των μικρών οινοποιείων


Ζητήματα στρατηγικής ανάπτυξης των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων, κυρίως μέσω δράσεων που θα στοχεύουν στην προβολή και ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής οινικής αγοράς, όπως προγράμματα προώθησης προϊόντων, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (Σ.Μ.Ο.Ε.), με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, παρουσία και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου.

Ακολούθησε συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε φορολογικά θέματα και ειδικότερα στο θετικό μέτρο της κατάργησης του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Οι μικροί οινοποιοί, που εκπροσωπήθηκαν από τον αντιπρόεδρο του ΣΜΟΕ Γιάννη Παπαργυρίου και τη νομική σύμβουλο Ελένη Χρυσικοπούλου, ζήτησαν τη στήριξη της κυβέρνησης, ούτως ώστε να καταστήσουν τις επιχειρήσεις τους πιο ανταγωνιστικές.

Ο Ν. Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, υπογράμμισε «την ανάγκη για αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στα μικρά οινοποιεία», ενώ ανέφερε ότι «οι μικροί οινοπαραγωγοί οφείλουν να έχουν εκπροσώπηση και φωνή, έτσι ώστε να διεκδικούν τα αιτήματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Επιπλέον, αναφέρθηκε «στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τα οποία παράγουν αλλά και στις σπουδαίες διακρίσεις που έχουν επιτύχει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο εμπόριο» επισημαίνοντας ότι «για να στηθούν τέτοιες μικρές βιώσιμες επιχειρήσεις υπάρχει πάντα κόπος και πολύ μεράκι».


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στόχος η ενίσχυση των μικρών οινοποιείων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: