ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Β.Κόκκαλης: Σύνδεση της τιμής του βαμβακιού με την υγρασία από τη νέα εκκοκκιστική

 
Τη σύνδεση της τιμής του βαμβακιού με την υγρασία και τα άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά με ΚΥΑ την οποία εκδίδει το ΥΠΑΑΤ και υποχρεώνοντι να ακολουθήσουν οι εκκοκκιστές εξήγγειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βσίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο Εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα «Εθνική Στρατηγική Βαμβακοκαλλιέργειας – Προοπτικές».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην καταμεστη από αγρότες αίθουσα του θεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος των Ελλήνων εκκοκκιστών και της Διεπαγγελματικής Βάμβακος Βασίλης Μάρκου, ο εκπρόσωπος των βαμβακοπαραγωγών στη Διεπαγγελματική Βασίλης Γιάννάκος, ο προϊστάμενος του Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβκαος Καρδίτσας Μοχάμεντ Νταράουσε, ο πρόεδρος του πανελλήνιου Γεωπονικού Συλλόγου Δημήτρης Σοφολόγης και πλήθος παραγωγών.Σε δηλώσεις του ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Το βαμβάκι είναι από τα λίγα προϊόντα στα οποία έχει χαραχθεί εθνική στρατηγική. Η εθνική στρατηγική αποτελείται από τρεις άξονες, την ενημέρωση των παραγωγών, τον εθνικό φάκελο ποιότητας και τη σύνδεση της ποιότητας με την τιμή, καταφέραμε να συνδεθεί η τιμή του βαμβακιού με την υγρασία».

Σε άλλες δηλώσεις του εξάλλου ο κ. Κόκκαλης αναφερόμενος στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στο γραφείο του αναπληρωτή Περιβάλλοντος για το αρδευτικό- περιβαλλοντικό τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι η τιμή που θα ισχύσει τελικά ανά στρέμμα, θα είναι πολύ κατώτερη αυτής που αναγγέλθηκε, ώστε να μην επωμιστούν δυσβάσταχτο κόστος οι αγρότες- αρδευτές του θεσσαλικού κάμπου και ιδιαίτερα του ΤΟΕΒ Πηνειού.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Β.Κόκκαλης: Σύνδεση της τιμής του βαμβακιού με την υγρασία από τη νέα εκκοκκιστική Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: