ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση βαμβακοκαλλιεργητών με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού


Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου, ακριβείς στο ραντεβού τους, τετραμελής αντιπροσωπεία αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με επικεφαλής τον κ Αλέξανδρο Λαχανά, προσήλθαν στα κτίρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να καταθέσουν στοιχεία στην πρόεδρο κα Βασιλική Θάνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν οι εκπρόσωποι των βαμβακολλιεργητών υποστηρίζουν, πως υπάρχουν συνθήκες συνεννόησης τιμών στα εκκοκκιστήρια βάμβακος.

Η κα Θάνου υποδέχτηκε τους αγρότες και δήλωσε πρόθυμη να τους ακούσει προσεκτικά και να ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες, σύμφωνα με τον νόμο διαδικασίες, ώστε να διερευνήσει το θέμα.

Στην κ Θάνου προσήλθαν οι αντιπρόεδροι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ιωάννης Κουκούτσης και Δημήτρης Αδαμόπουλος , το μέλος Αλέξανδρος Λαχανάς και το μέλος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Σωτήρης Γιαννακός. Οι αγρότες, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν στην κ. Θάνου τιμολόγια που έχουν κοπεί στις αρχές του φθινοπώρου με τιμές στα 55 , 56 και 57 λεπτά το κιλό στο βαμβάκι και προσκόμισαν στοιχεία, με τα οποία θεωρούν ότι υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές από τους εκκοκκιστές....

Εν τω μεταξύ οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους καθώς το αίτημα τους για συνάντηση με κλιμάκιο που θα έχει επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, υποβιβάστηκε σε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.

Το Σάββατο οι αγρότες που έχουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τα Τέμπη στο ύψος των σηράγγων, καθώς θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το αίτημα τους ώστε να γίνει διάλογος ουσίας, όπως τονίζουν και όχι προσχηματικός μιας και έχουν συναντηθεί με τον κ. Αραχωβίτη το Δεκέμβρη και για τα περισσότερα από τα αιτήματά τους ( κόστος παραγωγής, φορολογία, ασφαλιστικό κ.α.) τους παρέπεμψε σε άλλους υπουργούς, δηλώνοντας αναρμόδιος.

Αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου

Εν τω μεταξύ σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Αιγιαλείας. Όπως αποφάσισαν θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει την Πέμπτη, στις 16:00. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες έλαβαν την απόφασή τους σε ευρεία συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί, άμεσα, συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι θα κινηθεί η φάλαγγα των τρακτέρ από τη Νίκαια προς την κοιλάδα των Τεμπών, σύμφωνα με το σχεδιασμό των αγροτών, οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι για μάχη πάνω στον ΠΑΘΕ με την Αστυνομία, θεωρώντας ότι δεν θα τους επιτραπεί να αποκλείσουν αυτό το νευραλγικό σημείο.

Η ανακοίνωση από μόνη της εκλαμβάνεται ως απειλή προς την κυβέρνηση προκειμένου να δει με σοβαρότητα το αίτημα της πανελλαδικής των μπλόκων και να ορίσει συνάντηση με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και όχι τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Συνάντηση βαμβακοκαλλιεργητών με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: