ΕΕ: Νέα οδηγία για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας

Τα επόμενα χρόνια, οι Ευρωπαίοι πρόκειται να βιώσουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ανακυκλώνουν τα απορρίμματα, καθώς και...Τα επόμενα χρόνια, οι Ευρωπαίοι πρόκειται να βιώσουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ανακυκλώνουν τα απορρίμματα, καθώς και αναφορικά με τον τρόπο μέτρησης της ανακύκλωσης.

Μία από τις πιο εμφανείς αλλαγές θα είναι οι απαιτήσεις για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασιών.

Τον Μάιο του 2018 υιοθετήθηκε νέα Οδηγία της ΕΕ για τα απόβλητα συσκευασίας, η οποία αναμένεται να θέσει πολύ πιο φιλόδοξους στόχους και απαιτήσεις, προκειμένου να καταστούν τα προϊόντα εύκολα ανακυκλώσιμα από ό, τι σήμερα.

Οι νέες μετρήσεις δεν θα εξετάζουν μόνο την ανακύκλωση, αλλά θα λάβουν υπόψη και τον κύκλο ζωής ολόκληρου του προϊόντος, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Κάθε χρόνο, ο μέσος Ευρωπαίος παράγει δυόμισι φορές το δικό του βάρος στα απορρίμματα συσκευασίας. Από τα 86,7 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων συσκευασίας που δημιουργήθηκαν το 2016, το 41% ​​αποτελείται από χαρτί. Το πλαστικό και το γυαλί ανέρχονταν σε 16% το καθένα, ενώ το μέταλλο μόνο 5%.
 
 euractiv.gr
 
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια