Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

''Προβληματισμός'' στο Υπ. Παιδείας για την'' ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με αντίστοιχα Πανεπιστημίων'' ...


Προβληματισμός στο υπ. Παιδείας για την ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με αντίστοιχα Πανεπιστημίων
«Είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει, έχει τεθεί στο τραπέζι, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα ευρύτερο θέμα για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις».


Τη δήλωση αυτή έκανε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη στη συνάντηση με την πρόεδρο Α. Γκρόζου, την αντιπρόεδρο Β. Μπελίτση και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΕΥ), όταν από τους συνομιλητές της tτέθηκε το θέμα της ισοτίμησης των παλαιότερων πτυχιούχων ΤΕΙ – Τμήματος Επισκεπτών-τριών Υγείας, με τους αποφοίτους πανεπιστημιακών τμημάτων.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι του ΠΣΕΥ , μετέφεραν το αίτημα του Συλλόγου για ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Εργοθεραπείας.

Η υφυπουργός υπενθύμισε τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και πως «πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί, αρχικά, σε ακαδημαϊκό επίπεδο».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ΠΣΕΥ στη σημασία υλοποίησης παρεμβάσεων και προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα και τους Δήμους.

Η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με την εισαγωγή του μαθήματος αγωγής υγείας στα σχολεία και προέτρεψε τον Σύλλογο να καταθέσει πρόταση στο ΙΕΠ για ένα πιο ολιστικό πρόγραμμα.
Η υπηρεσία του επισκέπτη υγείας – νοσηλευτή μέσα στις σχολικές μονάδες, τόνισε, χρήζει αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, ώστε οι υπηρεσίες αυτές να μην παρέχονται σε έναν μαθητή, αλλά στο σύνολο της σχολικής μονάδας.

Φέτος , σημείωσε η κ. υφυπουργός, έγιναν σημαντικές προσπάθειες και ανταποκριθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις ανάγκες που υπήρχαν.
Στο ερώτημα για τον θεσμό της σχολιατρικής υπηρεσίας, η Μ. Τζούφη απάντησε ότι είναι ένας θεσμός ο οποίος ουσιαστικά δεν λειτούργησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τέτοιες ανάγκες μπορούν να καλυφθούν και με τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αστικού τύπου.

Σχόλια (6) 

ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ 2 ταχυτήτων
19 Φεβ 2019 14:18

Στο παρελθόν είδαμε σχολές 2τούς φοίτησης (πχ. παιδαγωγικό νηπιαγωγών και δασκάλων) να μετατρέπονται σε Πανεπιστημιακές εν μία νυκτί, και κανείς δεν είπε τίποτα, αντίδραση καμία. Οι απόφοιτοι 2ετούς φοίτησης μετεξελίχθηκαν αυτόματα στην Πανεπιστημιακή βαθμίδα με ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα. Τις παιδαγωγικές σχολές, ακολούθησαν και άλλες σχολές μη Πανεπιστημιακές όπως η βιομηχανική σχολή και πολλές άλλες. Σήμερα γίνεται λόγος για την μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια. Σαφώς και θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση όπου μετά το 2001 της Ανωτατοποίησης των ΤΕΙ οι απόφοιτοι θα πρέπει όλοι να μετεξελιχθούν σε ΠΕ και να πάψει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτός ο σκανδαλώδης διαχωρισμός ΠΕ και ΤΕ αντίστοιχα. 

Αποστολος ΤΕ
19 Φεβ 2019 15:10

Τώρα πια που δεν υπάρχουν πλέον ΤΕΙ αλλά μόνο Πανεπιστήμια θα πρεπε το υπουργείο να ισοτιμήσει τα πτυχία ΤΕ με ΠΕ. Αν όχι στους μηχανικούς τουλάχιστον στα 4ετη πτυχία μπορεί να γίνει και είναι δίκαιο.
Άμεσα
19 Φεβ 2019 15:49

Κύριοι του Υπουργείου,
Μην κάνετε τα εύκολα...δύσκολα!!!
Σώστε αυτό που δημιουργήθηκε και ορθά βγάλατε την ΤΕ.
Ολοκληρώστε άμεσα την ισοτίμηση, αρχής γενομένης των αποφοίτων ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΘΗΝΑΣ....

Με εκτίμηση 

Γιάννης
19 Φεβ 2019 17:08

Η γνωστή τακτική " ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον". Ο Γαβρόγλου στο αυτοδιοίκητο και ο Χιωτίνης στο Υπουργείο. 

Πτυχιούχος ΤΕΙ
19 Φεβ 2019 20:35

@ ΙΣΟΤΙΜΙΣΗ 2 ταχυτήτων
Δυστυχώς ακόμα και τώρα υπάρχουν συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν τις νομολογίες, ότι δηλαδή δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ προ και μετά 2001 αποφοίτων.
Το ίδιο παραδέχτηκε και ο Υπουργός αναφερόμενος σχετικά με την ισοτίμιση των πτυχίων μας και πολύ σωστά διότι τότε θα είχαμε πολλών ταχυτήτων αποφοίτους.
Σχετικά τώρα με τον προβληματισμό που εκφράζει το Υπουργείο για την ισοτίμιση των πτυχίων ,νομίζω ότι πάει να κερδίσει χρόνο και ψήφους μεταθέτοντας το πρόβλημα μετά τις εκλογές.
Αν είναι η λύση είναι θέμα των ιδρυμάτων, ιδού πεδίον λαμπρόν για τους καθηγητές μας να εξιλεωθούν καταρχήν για την μη τήρηση των κόκκινων γραμμών που είχαν θέσει αρχικά αλλά ξεθώριασαν αργότερα και τελικά να αποδείξουν εμπράκτως ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί μας δάσκαλοι .
Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν ,το θέμα πρέπει να λήξει άμεσα για όλους διότι αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους και αν παραμείνει έτσι μας καταστρέφει και ηθικά και επαγγελματικά. 

Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
19 Φεβ 2019 22:10

Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και κοροϊδεύουν για μία ακόμη φορά. Δεν τους προβληματίζει απολύτως τίποτα. Τώρα για τους μη γνωρίζοντες, όσον αφορά τα πτυχία για πριν και μετά το 2001, έχω βεβαίωση από το Τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας όπου σπούδασα, ότι είναι ισοδύναμα. Οπότε μην μπαίνουν κάποιοι άδικα στον κόπο να γράφουν κατά διαστήματα για διαχωρισμό αποφοίτων σε πριν και μετά το 2001. Απλά ματαιοπονούν ...
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
''Προβληματισμός'' στο Υπ. Παιδείας για την'' ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με αντίστοιχα Πανεπιστημίων'' ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: