Η πρώην επικεφαλής της EFSA υποψήφια για την ανώτερη διοίκηση του FAO

  Δεν υπάρχει καθολική λύση για την παραγωγή περισσότερων και καλύτερων προϊόντων, σύμφωνα με την πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχή...

 
Δεν υπάρχει καθολική λύση για την παραγωγή περισσότερων και καλύτερων προϊόντων, σύμφωνα με την πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕFSA).

Ειδικότερα, η Γαλλίδα γεωπόνος, Catherine Geslain-Lanéelle, παρουσίασε τις προτεραιότητες της στο πλαίσιο εκστρατείας της, καθώς βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων για τη θέση της γενικής διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).

Η κ. Geslain-Lanéelle εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι είναι η πρώτη υποψήφια της ΕΕ που διεκδικεί μια θέση στον FAO, προσθέτοντας ότι η ΕΕ έχει δείξει την υποστήριξή της σε όλα τα επίπεδα μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη στήριξη που έλαβε από τα διοικητικά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), τις Γενικές Διευθύνσεις Διεθνούς Συνεργασίας & Ανάπτυξης (DEVCO), Γεωργίας (AGRI), Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (MARE) και Υγείας (SANTE).

Η Γαλλία εξέφρασε την ιδέα ενός μοναδικού Ευρωπαίου υποψηφίου, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες ανάδειξης και να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν κατά τις τελευταίες εκλογές του FAO, όταν η Ευρώπη δεν υπέβαλε κοινό υποψήφιο.
 
euractiv.gr
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]