ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εξαγορά της Greenpeace από τη Bayer-Monsanto ;....Εξαγορά της Greenpeace από τη Bayer-Monsanto!
Άναυδα έμειναν τα διεθνή χρηματιστήρια από την αναγγελία εξαγοράς του 61% της Greenpeace από τoν αγροχημικό κολοσσό…Bayer-Monsanto! «Θα βάλουμε την Greenpeace στον 21ο αιώνα της οικολογίας», ανακοίνωσε το Δ.Σ μετά την ενσωμάτωση της οικολογικής οργάνωσης στον όμιλο του πλανητικού μονοπωλίου.

Οι σκοποί του είναι σαφείς. Θα «ανανεώσει» τις δράσεις της Greenpeace κάτω από νέα διεύθυνση και νέο οργανόγραμμα! Με μεγάλο θράσος το γερμανο-αμερικάνικο μονοπώλιο, που ιστορικά ευθύνεται μέσω των χημικών και γενετικά τροποποιημένων προϊόντων του για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και μη αντιστρεπτών καταστροφικών μεταβολών στο οικοσύστημα, δηλώνει κυνικά: «Προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα επίσημο κατάλογο γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, γίνεται καλύτερα αποδεκτός στα μάτια της κοινής γνώμης αν αυτός υπογράφεται από τη θυγατρική μας Greenpeace»!!!

Κι ακόμα διαβεβαιώνει πως θα υποστηρίξει οικονομικά τις κινήσεις και δράσεις του σήματος της Greenpeace ενάντια στα πυρηνικά, προβάλλοντάς τες μέσω του Internet! Kαι τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα δηλώνει πως θα προβάλλει την οικολογική οργάνωση, δημιουργώντας π.χ. θεματικά πάρκα όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν ζώα υπό εξαφάνιση ή αναπαραστάσεις οικοσυστημάτων σε μολυσματικό κίνδυνο!

Να σημειώσουμε πως λίγους μήνες πριν (Αύγουστος 2018) η Greenpeace είχε ξεσηκώσει τον κόσμο όταν το ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια έβγαλε καταδικαστική απόφαση κατά της Bayer-Monsanto επειδή δεν προειδοποίησε τους καταναλωτές για τους κινδύνους για καρκίνο από το ζιζανιοκτόνο της glyphosate.

Ο διευθυντής της Greenpeace, Φρ.Βερνιέ, είχε δηλώσει πως: «Οι μελλοντικές γενιές χαιρετίζουν αυτή την ιστορική απόφαση, που αναγνωρίζει τον καρκινογόνο χαρακτήρα αυτών των προϊόντων με βάση τη γλυφοσάτη και την ευθύνη της Monsanto γιατί τα διέθετε στην αγορά χωρίς να προειδοποιεί τον καταναλωτή».

Σημειώνουμε ακόμα ότι μέχρι πρόσφατα η Greenpeace εξέδιδε ανάλογους οδηγούς μεταλλαγμένων, που αφορούσαν μόνο στο σκέλος της παραγωγής ζωικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, πτηνοτροφικά, ιχθυοκομικά), ενώ συγχρόνως έκανε μεγάλο αγώνα με στόχο τη χρήση ντόπιων παραδοσιακών, μη-μεταλλαγμένων κτηνοτροφικών φυτών!

Σαν συμπέρασμα να πούμε πως με ετήσιο προϋπολογισμό 1,2 δις δολάρια, η Greenpeace έχει περί τα 3 εκατομμύρια μέλη και, ως μη κυβερνητική οργάνωση που απειλεί τους πάντες και τα πάντα, δεν δέχεται και κανέναν έλεγχο για το ποιος χρηματοδοτεί τη δράση της, που παραμένει θολή και ύποπτη.

Για το λόγο αυτό, στα έργα και στις ημέρες της οργάνωσης αυτής θα επανέλθουμε σύντομα.


Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εξαγορά της Greenpeace από τη Bayer-Monsanto ;.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:34 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: