ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρόβλεψη για αύξηση της βαμβακοκκαλιέργειας κατά 10 με 15% για τη φετινή χρονιά οι εταιρείες σπόρων


Αύξηση φέτος της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 10 με 15% στη χώρα και στη Θεσσαλία - Ενημέρωση συνεταιρισμού Λαρισαίων αγροτών από Σπύρου - αφοί Καραγιώργου.

Αύξηση της βαμβακοκκαλιέργειας κατά 10 με 15% για τη φετινή χρονιά προβλέπουν οι εμπλεκόμενοι με την αγορά πολλαπλασιαστικού υλικού και αυτό παρά το γεγονός ότι οι αγρότες φέτος δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις τιμές που τους προσέφεραν οι εκκοκκιστές. Σύμφωνα με το διευθυντή πωλήσεων των σπόρων βάμβακος του Αγροτικού οίκου Σπύρου κ. Δημήτρη Τζέλο, οι αγρότες εμπιστεύονται τη βαμβακοκκαλιέργεια γιατί είναι η μόνη που αφήνει ένα ικανοποιητικό εισόδημα, χωρίς να μείνει ούτε ένα κιλό απούλητο, ενώ στη Θεσσαλία εχουν αποκτήσει πλέον και την τεχνογνωσία και έχουν επενδύσει στην καλλιέργεια.

Τα εκκοκκιστήρια Καραγιώργου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Οίκο Σπύρου και το συνεταιρισμό Λαρισαίων αγροτών πραγματοποίησαν την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο Village garden στη Νίκαια ενημερωτική εσπερίδα για την πιστοποίηση των ποικιλιών που αποδίδουν επιπλέον 2 λεπτά το κιλό από την τρέχουσα τομή. 

Ο συνεταιρισμός Λαρισαίων αγροτών σε συνεργασία με άλλους συνεταιρισμούς όπως αυτός των Φαρσάλων και του Πλατυκάμπου έχουν δημιουργήσει μία δραστήρια ομάδα παραγωγών βάμβακος που φιλοδοξεί φέτος να ανοίξει για τη Θεσσαλία τη συμβολαιακή γεωργία με εκκοκκιστήρια της περιοχής για ποσότητες που θα προκύπτουν από την καλλιέργεια τουλάχιστον 8000 στρεμμάτων βαμβακιού.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πρόβλεψη για αύξηση της βαμβακοκκαλιέργειας κατά 10 με 15% για τη φετινή χρονιά οι εταιρείες σπόρων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: