Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου 12 & 13 Απριλίου στην Καλαμάτα


Διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου 12 & 13 Απριλίου στην Καλαμάτα .Στο πλαίσιο του 5ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς .

Στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα 12-13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου Ελαιολάδου, Kalamata Olive Oil Awards.

Σκοπός
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και της σημασίας τους στην προσπάθεια προώθησης του επώνυμου προϊόντος στην αγορά. Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση των ελληνικών ελαιόλαδων και στην ισχυροποίηση των ελληνικών branded προϊόντων.

Σε ποιους απευθύνεται
Μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβεία, συνεταιρισμοί, τυποποιητές, εταιρείες εξαγωγών και, γενικά, κάθε μορφής εταιρεία που παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τα δείγματα θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά μιας ποσότητας τουλάχιστον 10 tn που κυκλοφορεί τυποποιημένο νομίμως στην ελληνική ή/και διεθνή αγορά.
Τα ελαιόλαδα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει
-να ανήκουν στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου
-να προέρχονται από την περίοδο συγκομιδής της ελαιοκομικής περιόδου 2018 -2019.

Διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό τα δείγματα θα πρέπει να έχουν παραδοθεί, μαζί με τη συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής και την απόδειξη καταβολής του αντιτίμου, στη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής (Δαμοφώντος 6, Καλαμάτα, τηλ. 27210 62151, info@anelixi.net.gr) μέχρι τη Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 3.00 μ.μ.
Κάθε ελαιόλαδο που συμμετέχει πρέπει να συνοδεύεται από πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης περί περιεκτικότητας σε ελεύθερα οξέα, αριθμό υπεροξειδίων, K232 nm, K270 ή 268 nm, & ΔK, που να αποδεικνύουν την κατηγορία του.
Για κάθε ελαιόλαδο που συμμετέχει πρέπει να παραδοθούν τέσσερις (4) γυάλινες φιάλες ως εξής: οι 3 φιάλες 500ml σκουρόχρωμες τύπου MARASKA ή DORICA, σφραγισμένες χωρίς ετικέτα ή άλλα διακριτικά, συσκευασμένες σε έναν ενιαίο πακέτο με τα στοιχεία του αποστολέα, καθώς και μία επιπλέον φιάλη ετικεταρισμένη με τα διακριτικά στοιχεία της εταιρείας.

Το αντίτιμο συμμετοχής
Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που είναι:
-για το ένα δείγμα 80 ευρώ + ΦΠΑ
-για περισσότερα του ενός δείγματα 60 ευρώ + ΦΠΑ για κάθε δείγμα πλέον του πρώτου.

Ανωνυμία
Η Οργανωτική Επιτροπή του έχει επιλέξει συμβολαιογράφο στον οποίον αναθέτει την ευθύνη της εγγύησης της ανωνυμίας των παραληφθέντων δειγμάτων. Τα δείγματα ελαιολάδου που τελικά θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβληθούν ανωνύμως και κατάλληλα κωδικοποιημένα από το συμβολαιογράφο στη γευσιγνωστική επιτροπή.

Η σύνθεση του panel
Χρέη προέδρου της επιτροπής εκτελεί η κα Έφη Χριστοπούλου, χημικός, γευσιγνώστρια και εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας. Τα υπόλοιπα μέλη θα προέρχονται από διαπιστευμένα panel ελληνικά και ξένα.
Η επιτροπή θα χρησιμοποιήσει ένα κατάλληλο έντυπο αξιολόγησης ενός προφίλ εισόδου (κατώφλι εισαγωγής), το οποίο έχει αναπτυχθεί για την αποδοχή λαδιών στο διαγωνισμό με βάση το έντυπο αξιολόγησης του IOC MARIO SOLINAS QUALITY AWARD. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την επιμέλεια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Καλαμάτα.

Τα βραβεία
Τα βραβεία που προβλέπονται να αποδοθούν οργανοληπτική βαθμολογία είναι:
-ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
-ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
-ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
-ΕΠΑΙΝΟΙ
-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η επιτροπή έχει την ευχέρεια τεκμηριωμένα να αλλάξει τον αριθμό των βραβείων ή να μη δώσει κάποια από τα βραβεία.
Η ανακήρυξη των νικητών και η παράδοση των επάθλων θα γίνει στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το Σάββατο 13 Απριλίου. Η Οργανωτική Επιτροπή θα ανοίξει τους φακέλους και θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των νικητών.
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
 
Διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου 12 & 13 Απριλίου στην Καλαμάτα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: