ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρεκόρ συμμετοχών & επισκεψιμότητας στη 12η Agrothessaly


Χαμόγελα στους διοργανωτές, ικανοποίηση στους εκθέτες και ρεκόρ επισκεψιμότητας χαρακτήρισαν τη φετινή Agrothessaly, η αυλαία της οποίας έπεσε προχθές, καθιστώντας τη Λάρισα, το διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου, διεθνές κέντρο αγροτικής ανάπτυξης.

Στη θεσσαλική πρωτεύουσα και στο πλαίσιο της 12ης Agrothessaly παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες σε όλη την γκάμα της αγροτικής παραγωγής, με κυρίαρχα στοιχεία την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Ταυτόχρονα, χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν και από τις παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έκθεση.

Αν και οι διοργανωτές (Δήμος Λαρισαίων-ΔΕΘ Helexpo) θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε δημόσιο απολογισμό, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η φετινή Έκθεση ανέβασε κατά πολύ τον πήχη των προσδοκιών για τη συνέχεια, αφού υπήρξαν 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017, ο καλαίσθητος εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανήλθε σε 26.000 τ.μ. έναντι 20.000 τ.μ. της προηγούμενης Εκθεσης, ενώ οι επισκέπτες κυμάνθηκαν μεταξύ 44.000 και 45.000. Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο η έκθεση «βούλιαξε» από κόσμο, καθώς πλήθος επισκεπτών όχι μόνο από την Κεντρική Ελλάδα αλλά απ’ όλη την επικράτεια περιόδευσε στα περίπτερα και συνομίλησε με τους εκθέτες για τα προϊόντα-εκθέματα.

Λόγω της επικείμενης έναρξης των Σχεδίων Βελτίωσης, τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον σύγχρονο εξοπλισμό των γεωργικών μηχανημάτων. Αυξημένο ενδιαφέρον υπήρξε και στον τομέα της φυτοπροστασίας-λίπανσης και των γεωργικών φαρμάκων, κυρίως για την απόδοση και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) με τις διάφορες δράσεις και τα «Μέτρα» που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της χρηματοδότησης οδήγησε αρκετούς παραγωγούς στα περίπτερα των τραπεζικών ιδρυμάτων και στις εταιρείες που ασχολούνται με την ευφυή γεωργία και τη σύνταξη αναπτυξιακών μελετών.

Του Γιώργου Ρούστα
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ρεκόρ συμμετοχών & επισκεψιμότητας στη 12η Agrothessaly Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: