ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2019


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνία ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές ότι για το έτος 2019 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μέχρι 27 Μαρτίου 2019. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας.

Σε περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δε βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.

Στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωση δηλώνονται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ

Για να είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις θα πρέπει ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχιο/α ιδιόκτητα ή ενοικιασμένα, μεγαλύτερα από ένα στρέμμα, τουλάχιστον ίσης έκτασης με την έκταση που αιτείται.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Α. Παραγωγοί που φυτεύουν οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου για πρώτη φορά και εγκαθίστανται ως αρχηγοί της εκμετάλλευσης (νεοεισερχόμενοι)
Β. Εκτάσεις όπου οι αμπελώνες συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος
Γ. Εκτάσεις πού αντιμετωπίζουν φυσικούς ή άλλους ειδικούς περιορισμούς
Δ. Εκτάσεις που προορίζονται για νέα φύτευση στo πλαίσιo της διεύρυνσης των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων
Ε. Προηγούμενη συμπεριφορά του παραγωγού.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας στα τηλέφωνα: 2721361213, 2721361238 και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Πύλου (2723022151).Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2019 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: