ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καταβάλλεται η συνδεδεμένη βαμβακιού την εβδομάδα από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου

 

Την εβδομάδα από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου, αναμένεται, να καταβληθεί τελικά η ειδική ενίσχυση βάμβακος, ενώ επιπλέον προγραμματίζεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι των ειδικών μέτρων στήριξης για τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους. 
 
Ουσιαστικά, η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι μετατίθεται περίπου μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με τις τελευταίες εκτιμήσεις, αλλά, μαζί της, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προετοιμάζει και μία σειρά άλλων πληρωμών. 
 
Υπενθυμίζεται ότι για να πραγματοποιηθούν οι προαναφερόμενες πληρωμές, πρέπει να προηγηθεί ο καθορισμός των τελικών τιμών τους με υπουργική απόφαση. Σχετικά με την ειδική ενίσχυση για την καλλιέργεια του βαμβακιού, η ενδεικτική τιμή του έτους 2018 καθορίστηκε στα 74,9 ευρώ/στρέμμα για βασική έκταση 2,5 εκατ. στρεμμάτων. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία υπολογισμού των αποδόσεων (οι οποίες διαφέρουν ανά περιφερειακή ενότητα), μετά και τη διαβίβαση των στοιχείων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιωθείσες ποσότητες.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
 roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 
 
Καταβάλλεται η συνδεδεμένη βαμβακιού την εβδομάδα από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: