ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μειώνεται η τιμή στο γάλα«Κάθε μήνα από τον περασμένο Δεκέμβριο η τιμή του αγελαδινού γάλακτος προς τον παραγωγό βαίνει μειούμενη δημιουργώντας τεράστια ανασφάλεια στους παραγωγούς αλλά κι αδυναμία ορθής λειτουργίας της αγοράς. 
 
Η τακτική αυτή, που ακολουθείται από τον περασμένο Δεκέμβριο από γνωστή γαλακτοβιομηχανία, δημιουργεί αβεβαιότητα κι αναγκάζει τους παραγωγούς να πουλήσουν ή ακόμη και να σφάξουν τα ζώα τους προκειμένου να αντέξουν τις σκληρές συνθήκες που τους επιβάλλει η αγορά. Η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, σε μία χώρα με σημαντικό διατροφικό έλλειμμα στα γαλακτοκομικά, καθίσταται ασύμφορη».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, η οποία έχει καταθέσει εδώ και καιρό τις προτάσεις της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αλλαγή του πλαισίου σε ό, τι αφορά στο αγελαδινό γάλα. 
 
Προτάσεις, που, όπως αναφέρει η ίδια, «βγήκαν μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση για τη διατροφική ωφελιμότητά του και τη δυνατότητα των καταναλωτών να επιλέξουν, γνωρίζοντας τι ακριβώς αγοράζουν αλλά και δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσω της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Δηλώνουμε σε κάθε περίπτωση ότι δεν θα ανεχτούμε να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας».


Από τον Γιώργο Ρούστα
 roustas@eleftheria.gr
 
eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μειώνεται η τιμή στο γάλα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: