Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΧΙΟΣ:Τα Μαστιχοχώρια σε κίνηση, παρουσίαση ημερίδας στο Μουσείο Μαστίχας


Τα Μαστιχοχώρια σε κίνηση, παρουσίαση ημερίδας στο Μουσείο Μαστίχας- αντίδραση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου και Βορείου Αιγαίου.

Τα έργα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που έγιναν, γίνονται και ακολουθούν στη Νότια Χίο, παρουσίασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, στην ειδική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μουσείο Μαστίχας με θέμα: «Τα Μαστιχοχώρια σε κίνηση».


Για προεκλογικές φιέστες με φόντο τους μαστιχοπαραγωγούς έκανε λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου και Βορείου Αιγαίου.


Αναλυτικά τα δελτία τύπου:Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε σήμερα στο Μουσείο Μαστίχας στη Χίο, συνάντηση ενημέρωσης με θέμα: «Τα Μαστιχοχώρια σε κίνηση».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου τα έργα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που έγιναν, γίνονται και ακολουθούν στη Νότια Χίο.

Στην εκδήλωση μίλησαν και ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς καθώς και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργος Πλακωτάρης, ο οποίος παρουσίασε και την ομιλία-παρουσίαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης Εφαρμογών Μαστίχας κ. Ιωάννη Μανδάλα.

Η Χριστιάνα Καλογήρου παρουσιάζοντας τα έργα τόνισε ότι η αντίληψη-οδηγός με την οποία πορεύεται η Περιφερειακή Αρχή βασίζεται στο τρίπτυχο:
• Ισορροπημένη ανάπτυξη.
• Ενίσχυση της παραγωγής και του εισοδήματος.
• Δίκαιη κατανομή των πόρων.Ειδικότερα, τα έργα που γίνονται είναι τα εξής:
• Έργα Βελτίωσης οδικού δικτύου Κεντρικής και Νότιας Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.566.000 ευρώ.
• Μελέτες βελτίωσης οδικού δικτύου Κεντρικής – Νότιας Χίου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
• Μελέτες Αναβάθμισης Λιμενικών Υποδομών Νότιας Χίου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
• Έργα για τον καθαρισμό χειμάρρων συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.
• Παρεμβάσεις σε ρέματα και χειμάρρους της Νότιας Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.209.000 ευρώ.
• Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, συνολικού προϋπολογισμού 823.021 ευρώ.
• Ενίσχυση υδατικού δυναμικού προϋπολογισμού 4.003.000 ευρώ.
• Δράσεις για προώθηση της επιχειρηματικότητας, με τη δημιουργία Κέντρου Έρευνας Μαστίχας, συνολικού προϋπολογισμού 2.444.560.

Ειδικότερα, τα έργα που ακολουθούν είναι τα εξής:
• Έργα Βελτίωσης οδικού δικτύου Κεντρικής & Νότιας Χίου συνολικού προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ.
• Μελέτες βελτίωσης οδικού δικτύου Κεντρικής – Νότιας Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
• Έργα για τον καθαρισμό χειμάρρων συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.
• Ανάδειξη Μνημείων – Χώρων Πολιτισμού, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.
• Μελέτες έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης χειμάρρων, συνολικού προϋπολογισμού 480.000 ευρώ.
• Δράσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία Κέντρου Μεταποίησης της μαστίχας, ενίσχυση του Κέντρου Έρευνας και τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για τη μαστίχα.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ κ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Την ώρα που τα επίσημα στοιχεία της Eurostat κατατάσσουν την περιφέρεια του Β. Αιγαίου στις 20 φτωχότερες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη 14η θέση, την ώρα που το κατά κεφαλή εισόδημα πάλι για την περιφέρειά μας βρίσκεται στο 48% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αυτή την ώρα η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ετοιμάζει τις προεκλογικές της φιέστες στο Μουσείο της Μαστίχας με θέμα «Τα μαστιχοχώρια σε κίνηση», αλλά χωρίς τους μαστιχοπαραγωγούς.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι απουσιάζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών από την εκδήλωση, τη στιγμή μάλιστα που στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε συμμετέχει με το 50% της χρηματοδότησης, δηλαδή περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ζεστό χρήμα της Ένωσης, ενώ η κ. Καλογήρου θριαμβολογεί με τα κόλλυβα του ΕΣΠΑ.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την προχειρότητα που στήνεται η εκδήλωση με τις προσκλήσεις στους περιφερειακούς συμβούλους να φτάνουν την τελευταία ώρα, στους δε δημοτικούς συμβούλους και σε κόμματα καθόλου, λες και γνώμη για ένα τέτοιο ζήτημα έχει μόνο η κ. Περιφερειάρχης και κανείς άλλος.

Έχει καταλάβει ότι τα Μαστιχοχώρια ακόμα καπνίζουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και οι αποζημιώσεις ακόμα είναι στο δρόμο;

Έχει καταλάβει ότι η καταστροφή των μαστιχοπαραγωγών υπό κανονικές συνθήκες θα είναι αναστρέψιμη σε 10 χρόνια υπό κανονικές συνθήκες και μέχρι τότε έχουν ανάγκη της στήριξης που ούτε οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους πρόσφεραν, ούτε η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνη σφυρίζει αδιάφορα και ψάχνει επικοινωνιακά παιχνίδια για τις εκλογές;

Γνωρίζει τις εκπαιδευτικές, υγειονομικές και κοινωνικές ανάγκες των χωριών ή νομίζει ότι με την επίκληση “μεσαιωνικά χωριά” ξεμπερδέψαμε, χωρίς να παίρνονται υπόψη οι ανάγκες των ανθρώπων και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος γενικά;

Ένα είναι ξεκάθαρο, χωρίς να υποτιμάμε τους εισηγητές που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη φιέστα της κ. Καλογήρου, ότι έστησε ένα ακόμη πανηγυράκι με τα λεφτά της Περιφέρειας, των πολιτών του Βορείου Αιγαίου δηλαδή για τις προεκλογικές της ανάγκες, σκηνικό για τις κάμερες και ντεκόρ τους κατοίκους των μαστιχοχωρίων. Γι’ αυτήν και μόνο, την κατ εξακολούθηση προκλητική, προεκλογική σκηνοθεσία της, θα πρέπει να τιμωρηθεί με μαύρο στις εκλογές.

Οι πολίτες των νησιών μας, που ζουν στο πετσί τους τη φτωχοποίηση και την απομόνωση από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η κ. Καλογήρου και το κόμμα της η ΝΔ, να τους γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές, τιμωρώντας τόσο τους πρωτεργάτες όσο και τους συνεχιστές τους, τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τους έχουν μαυρίσει κυριολεκτικά και μεταφορικά τη ζωή, με τη μόνη ψήφο που πιάνει τόπο, την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια, στο Δήμο, στην Ευρωβουλή, με το ΚΚΕ.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΗΣΑΜΠΑΖΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΧΙΟΣ:Τα Μαστιχοχώρια σε κίνηση, παρουσίαση ημερίδας στο Μουσείο Μαστίχας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: