Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το ΑΚΚΕΛ με το Κίνημα πέντε αστέρων δημιουργούν ευρωπαϊκό κόμμα για την αλλαγή της Ευρώπης.


Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) και ο πρόεδρος του κος Βακης Τσιομπανιδης μαζί με το κίνημα πέντε αστέρων και τον αν. Πρωθυπουργό της Ιταλίας Louigi Di Maio Ιδη ξεκίνησαν τις διεργασίες δημιουργίας ευρωπαϊκού κόμματος για μια αλλη Ευρώπη που θα τάσσεται κατα τις φτωχόποίησης των λαών και τις δημιουργίες προτεκτοράτων των πλούσιων βορείων χωρών. Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βακης Τσομπανίδης μας αναλύει το σκεπτικό της μεγάλης αυτής προσπάθειας. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ΕΕ αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα περισσότερα από αυτά. 

Πρώτα απ 'όλα, η οικονομική κρίση αντιμετωπίστηκε με μια ένεση λιτότητας και προκυκλικών οικονομικών παρεμβάσεων, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση. 

Οι οικονομικές αποκλίσεις, τόσο εντός όσο και μεταξύ των κρατών μελών, έχουν αυξηθεί και οι ζημιές που προκλήθηκαν από αυτή την προσέγγιση που διαιωνίζονται από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα εμφανείς στην περίπτωση της Ελλάδας. 

Τα συμφέροντα των κρατών μελών υπερέβησαν σε μεγάλο βαθμό, ενάντια στην αρχή της αλληλεγγύης που κατοχυρώνεται στις Συνθήκες, αφήνοντας την ευρωπαϊκή πολιτική να παραμείνει σε κατάσταση μόνιμης αδιέξοδο. 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και οι Σοσιαλιστές και Δημοκρατικοί (S & D) είναι τα μέρη που φέρουν τις περισσότερες ευθύνες της τρέχουσας κρίσης ταυτότητας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. 

Πρέπει να αλλάξουμε για να επαναφέρουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας νέας ομάδας. 

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο αρχηγός του κινήματος των πέντε αστέρων Luigi Di Maio παρουσίασε μια νέα συμμαχία με τον Ζίβι Ζιντ της Κροατίας, τον Kukiz της Πολωνίας 15, τον Liike Nyt της Φινλανδίας και την ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ελλάδας. 

Στις 26 Μαΐου η ομάδα μας θα συμπεριλάβει πρόσθετα κόμματα και μαζί θέλουμε να επιστρέψουμε την Ευρώπη στους πολίτες της. 

Η πρώτη πτυχή αυτού του νέου συνασπισμού είναι ο μετα ιδεολογικός του χαρακτήρας. Το παραδοσιακό δεξιό-αριστερό πολιτικό φάσμα έχει δείξει ότι παρέχει κενές ετικέτες, καθώς οι κύριες παραδοσιακές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζονται εξίσου την ευθύνη για την τρέχουσα πτώση της δημοτικότητας της ΕΕ και κατά συνέπεια του ευρωπαϊκού σχεδίου. 

Οι πολίτες έχουν όλο και περισσότερο την αίσθηση ότι αποκλείονται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, καθώς αυτές συχνά έρχονταν προς μια κατεύθυνση αντίθετη προς αυτό που χρειαζόταν, αλλά και λόγω της έλλειψης διαφάνειας που χαρακτηρίζει τις μεθόδους εργασίας του Συμβουλίου ειδικότερα. 

Και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μόνο άμεσα εκλεγμένο θεσμικό όργανο της αρχιτεκτονικής της ΕΕ, είναι σήμερα το μόνο Κοινοβούλιο στον κόσμο στο οποίο δεν έχει δοθεί καμία νομοθετική πρωτοβουλία. 

Επιπλέον, παρά τις ευκαιρίες συμμετοχής που προσφέρει η τεχνολογική πρόοδος, το μόνο εργαλείο της ευρωπαϊκής άμεσης δημοκρατίας, η Πρωτοβουλία των Πολιτών είναι προς το παρόν σχεδόν άχρηστη. 

Θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα, αλλά θέλουμε επίσης να προστατεύσουμε την πραγματική οικονομία από τη δύναμη των χρηματοπιστωτικών αγορών. 

Επιπλέον, οι πολιτικές λιτότητας, οι οποίες προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε πολλούς πολίτες της ΕΕ, πρέπει να αντικατασταθούν από την ισχυρή δέσμευση του δημόσιου τομέα για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης. 

Η βαθιά μεταρρύθμιση της ευρωζώνης είναι θεμελιώδης για την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ των κρατών μελών. Πρέπει να επικεντρωθούμε και να βρούμε λύσεις για την ανάπτυξη και την ανεργία και να σταματήσουμε και να περιορίσουμε τις επικίνδυνες επιπτώσεις μιας διαδικασίας παγκοσμιοποίησης που μέχρι τώρα ήταν κακή. 

Πρέπει να ληφθεί υπόψη το σημείο εκκίνησης κάθε εθνικής οικονομίας και κάθε μία από αυτές πρέπει να υποστηριχθεί ώστε να συγκλίνει προς τα υψηλότερα κοινά πρότυπα. 

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι θεμελιώδης, μαζί με την προώθηση της δημόσιας υγείας, είναι και τα δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να διασφαλιστούν στους ευρωπαίους πολίτες μέσω μιας διαρκούς και περιεκτικής πολιτικής. 

Η μετάβαση στην ενέργεια και η προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας ήταν πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας πλατφόρμας, καθώς είναι απαραίτητες για την επιβίωση του πλανήτη μας. 

Το ίδιο ισχύει και για την προστασία της βιοποικιλότητας και την άρνηση των ΓΤΟ στη γεωργία: οι βασικοί μας στόχοι είναι η στήριξη της τοπικής γεωργίας, καθώς και η προστασία των προϊόντων "made in" και των «εθνικών αγαθών». 

Τέλος, θέλουμε να επενδύσουμε στους νέους πολίτες μας και στις δεξιότητές τους: η ανεργία των νέων αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, καθώς οι νέοι αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ευρωπαϊκής οικονομίας και όλοι τους πρέπει να έχουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες. 

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε. Θέλουμε να είναι αυτή η αλλαγή που αναζητούν οι ευρωπαίοι πολίτες.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Το ΑΚΚΕΛ με το Κίνημα πέντε αστέρων δημιουργούν ευρωπαϊκό κόμμα για την αλλαγή της Ευρώπης. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:35 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: