Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εκδήλωση της Ν.Δ. για τον πρωτογενή τομέα στον Πύργο Ηρακλείου Κρήτης (βίντεο)


«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και θα στηριχθεί από τη ΝΔ, αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους και τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέα που έγινε στον Πύργο Ηρακλείου, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας: «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ο κ. Αυγενάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «όχι μόνο δεν στήριξε τους αγρότες, αλλά τους έχει γονατίσει, καθώς αύξησε την προκαταβολή του φόρου από το 27,5% στο 100% και την εισφορά αλληλεγγύης έως και 120%, φορολόγησε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις, θέσπισε νέο, άδικο και αναποτελεσµατικό φόρο στο κρασί, τριπλασίασε σχεδόν το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, συνδέοντας τις ασφαλιστικές εισφορές µε το εισόδημά τους, κατήργησε τον ΟΓΑ και αύξησε το κόστος παραγωγής».

«Το σχέδιο της ΝΔ- τόνισε- οδηγεί τον πρωτογενή τομέα πέρα από την κουλτούρα επιδοτήσεων, σε μια κουλτούρα επιχειρηματικότητας, σε μια κουλτούρα εξωστρέφειας. Ο παραγωγός της Κρήτης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας δημιουργικός επιχειρηματίας. Η αντίληψή μας στηρίζεται σε μια θεμελιακή αλλαγή: να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης».

Ο γραμματέας της Ν.Δ. είπε ότι το σχέδιο του Κόμματός του περιλαμβάνει:

-Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από το 24%.
-Κατάργηση του φόρου στο κρασί.
-Ενθάρρυνση σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της αγοράς.
-Σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό και την εστίαση, τη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών φυτών, τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων.
-Έμφαση στην ορεινή κτηνοτροφία αιγοπροβάτων και στήριξη της βιωσιμότητας του κλάδου, η οποία διαθέτει στρατηγικό πλεονέκτημα στο γάλα, τη φέτα και το κρέας.
-Δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου κατά τα πρότυπα της Γαλλίας.
-Μείωση του κόστους παραγωγής μέσω: μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια, μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων, και των αγροτικών, από 29% σε 20%.
-Στόχος είναι να καταστούν οι αγρότες επιχειρηματίες, με αρωγό και όχι ουραγό το κράτος.
-Αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε κάθε περιοχή.
-Στήριξη των παραγωγών που επενδύουν σε καινοτόμα προϊόντα με υψηλή κερδοφορία.
-Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος στο 9% από το 22% που είναι σήμερα, για μισθωτούς, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

«Στόχος μας- κατέληξε- ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης να γίνει μαζί με τον τουρισμό ο στυλοβάτης μιας σύγχρονης οικονομίας που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας. Με την δημιουργία μιας υγιούς, βιώσιμης, δίκαιης και υποστηρικτικής προς την κοινωνία στρατηγικής για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα της Κρήτης. Η Κρήτη και τα κρητικά προϊόντα είναι ήδη brand name, το οποίο και πρέπει να ενισχύσουμε με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό μας».


Στο πλαίσιο της εισήγησής της η Θεανώ Βρέντζου, πρώην αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης επεσήμανε: «Για την Κρήτη η βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα συνεπάγεται την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ισορροπία. Για κάθε περιοχή απαιτείται ένα ιδιαίτερο σχέδιο το οποίο πρέπει να διαφοροποιείται και να προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα προβλήματα και ανάγκες της κάθε περιοχής χωριστά. Υποσχόμαστε, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο με όραμα, στόχο, πρόγραμμα και στρατηγική συγκεκριμένη, για να τα καταφέρουμε. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλό αυτού του τόπου».

Στην παρέμβαση του ο Ανδρέας Στρατάκης, Πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Είναι κρίμα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα υψηλής παραγωγής λαδιού, να έχουμε φτάσει στο σημείο να μην παράγουμε. Η Κρήτη μπορεί να παράγει, μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργήσει ισχυρούς συνεταιρισμούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία ελπίδα που βλέπω για την χώρα μας».


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εκδήλωση της Ν.Δ. για τον πρωτογενή τομέα στον Πύργο Ηρακλείου Κρήτης (βίντεο) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: