ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΣΕΒΕΚ:Θετικά μηνύματα από τις εξαγωγές προϊόντων επεξεργασίας κρέατοςΟ κλάδος των προϊόντων επεξεργασίας κρέατος εμφανίζει δυναμική ανάπτυξη, η οποία οφείλεται τόσο στην αύξηση – αν και μικρή – της κατανάλωσης της εγχώριας αγοράς, καθώς και στα θετικά μηνύματα από τις εξαγωγές.

Την επισήμανση αυτή έκαναν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ Μάνος Δομαζάκης και οι συμμετέχοντες στα δύο πάνελ της εκδήλωσης «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: στρατηγική ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς και αξιοποίησης των εξαγωγικών δυνατοτήτων των επιχειρήσεων», την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της FOODEXPO GREECE.

Η ελληνική βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων κρέατος, ανέφερε ο κος Δομαζάκης, επιχειρεί σε τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης: στην ανταγωνιστικότητα , την εξωστρέφεια και τις νέες επενδύσεις.

Τα δυνατά σημεία της βιομηχανίας προϊόντων κρέατος, καθώς και οι ευκαιρίες ανάπτυξης, πρόσθεσε, είναι πολύ περισσότερα από τα αδύνατα σημεία. Ωστόσο τα προβλήματα θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν, προκειμένου η τροχιά ανάπτυξης να ολοκληρώσει την πορεία της. Σημαντικές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν, δήλωσε, στα παρακάτω σημεία: 

-σταθερό φορολογικό, οικονομικό και διοικητικό περιβάλλον

-μείωση γραφειοκρατίας

-εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις

-εθνική πολιτική βούληση και αποτελεσματικές στρατηγικές

-ενδυνάμωση των συνεργασιών σε όλη την αλυσίδα κρέατος και ενεργή συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας

«Η θέση των Προϊόντων Κρέατος στο μεταβαλλόμενο τοπίο της εγχώριας Αγοράς Τροφίμων» ήταν το θέμα που απασχόλησε το 1ο πάνελ της εκδήλωσης, με συντονίστρια την κα Δέσποινα Μπακιρλή, Γεν. Γραμματέα ΣΕΒΕΚ και Διευθύνουσα Σύμβουλο της βιομηχανίας ΑΛΛΑΝΤΟΝ και συμμετέχοντες την κα Μαρία Εκμεκτσίογλου, Επιχειρηματία, Καθηγήτρια Μαγειρικής – Chef και Συγγραφέα, σε Ελλάδα και Τουρκία και τους κ.κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, Πρόεδρο EURO FOOD QUALITΥ και Γεώργιο Μπόσκου, Επ. Καθηγητή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

«Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, τόνισε η κα Εκμεκτσίογλου, με μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών, μεταξύ των οποίων και τα προϊόντα επεξεργασίας κρέατος. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη μαζική εστίαση, πρόσθεσε, γνωρίζουμε ότι ο Έλληνας καταναλωτής αγαπάει το κρέας και τα προϊόντα του. Καβουρμάς, σαλάμι αέρος, σύγλινο, απάκι, τόσα πολλά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία προσφέρουν πολλές μικρές, αλλά και μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, δίνουν μεγάλες δυνατότητες στις νοικοκυρές και στη μαζική εστίαση να τα αξιοποιήσουν στην καθημερινή τους διατροφή. Θα πρέπει ωστόσο η Πολιτεία να πάρει μέτρα για να αυξηθεί η παραγωγή ελληνικού κρέατος, το οποίο είναι ανώτερο ποιοτικά και το ζητά ο καταναλωτής».
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

ΣΕΒΕΚ:Θετικά μηνύματα από τις εξαγωγές προϊόντων επεξεργασίας κρέατος Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: