ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φιλ Χόγκαν: «Δεν υπάρχει κίνδυνος επανεθνικοποίησης της επόμενης ΚΑΠ»


Παρόλο που τα κράτη-μέλη θα διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στη μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική, η ΚΑΠ δεν θα χάσει την «κοινή» διάστασή της, καθώς η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων, δήλωσε σε συνέντευξή του ο επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να σχεδιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο να εξηγεί πώς θα ικανοποιήσει εννέα βασικούς στόχους σε επίπεδο ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτού του κοινού πλαισίου, τα κράτη-μέλη θα σχεδιάσουν, επίσης, στρατηγικές παρέμβασης, χρησιμοποιώντας διαθέσιμα εργαλεία σε επίπεδο ΕΕ και προσαρμόζοντάς τα στις ιδιαίτερες συνθήκες τους.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το νέο μοντέλο παράδοσης της μελλοντικής ΚΑΠ θα προσφέρει περαιτέρω απλούστευση με τη μετατόπιση της επικέντρωσης από τους κανόνες και τη συμμόρφωση στα αποτελέσματα και τις επιδόσεις. Το γεγονός είναι ότι η μετάβαση από μια προσέγγιση βασισμένη σε κανόνες και στη συμμόρφωση δεν μπορεί να φέρει μόνη της πραγματική απλοποίηση για τους αγρότες και τους διαχειριστές, αλλά είναι σημαντικό να ξεφύγουμε από μια τέτοια προσέγγιση, εάν θέλουμε να επιτύχουμε το είδος της απλοποίησης που όλοι απαιτούν», σημείωσε.

Τέλος, πρόσθεσε ότι οι γεωργοί θα έχουν βελτιωμένη πρόσβαση σε αμερόληπτες συμβουλές, όσον αφορά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, και στήριξη στις αιτήσεις τους, ενώ οι δοικητικές προϋποθέσεις για την υποβολή εκθέσεων θα βελτιωθούν.ypaithros.gr
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Φιλ Χόγκαν: «Δεν υπάρχει κίνδυνος επανεθνικοποίησης της επόμενης ΚΑΠ» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:39 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: