ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κάθε μήνα μειώνει την τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα από τον περασμένο Δεκέμβριο γνωστή γαλακτοβιομηχανία


Γνωστή γαλακτοβιομηχανία κάθε μήνα μειώνει την τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα από τον περασμένο Δεκέμβριο - Και αναγκάζει τους παραγωγούς να πουλήσουν ή ακόμη και να σφάξουν τα ζώα τους

«Κάθε μήνα από τον περασμένο Δεκέμβριο η τιμή του αγελαδινού γάλακτος προς τον παραγωγό βαίνει μειούμενη δημιουργώντας τεράστια ανασφάλεια στους παραγωγούς αλλά κι αδυναμία ορθής λειτουργίας της αγοράς.

Η τακτική αυτή, που ακολουθείται από τον περασμένο Δεκέμβριο από γνωστή γαλακτοβιομηχανία, δημιουργεί αβεβαιότητα κι αναγκάζει τους παραγωγούς να πουλήσουν ή ακόμη και να σφάξουν τα ζώα τους προκειμένου ν αντέξουν τις σκληρές συνθήκες που τους επιβάλλει η αγορά. Η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, σε μία χώρα με σημαντικό διατροφικό έλλειμμα στα γαλακτοκομικά, καθίσταται ασύμφορη.»

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, η οποία έχει καταθέσει εδώ και καιρό τις προτάσεις της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αλλαγή του πλαισίου σε ό, τι αφορά στο αγελαδινό γάλα. Προτάσεις, που, όπως αναφέρει η ίδια, «βγήκαν μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση για την διατροφική ωφελιμότητά του και την δυνατότητα των καταναλωτών να επιλέξουν, γνωρίζοντας τι ακριβώς αγοράζουν αλλά και δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσω της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος.

Δηλώνουμε σε κάθε περίπτωση ότι δεν θ ανεχτούμε να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας. Ζητάμε οι προσπάθειες της ηγεσίας του ΕΦΕΤ να συνεχιστούν και καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.»


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Κάθε μήνα μειώνει την τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα από τον περασμένο Δεκέμβριο γνωστή γαλακτοβιομηχανία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: