ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σιτηρά: Διψήφια η απώλεια εκτάσεων στο σκληρό, ησυχία στην εγχώρια αγορά


Με την εκτέλεση και των τελευταίων εξαγωγικών δουλειών και με τους ντόπιους μύλους να δηλώνουν (υπερ)καλυμμένοι, η εγχώρια αγορά στο σκληρό έχει κατεβάσει πλέον αρκετές ταχύτητες και η προσοχή είναι στραμμένη στις σπορές ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η κυρίαρχη, αυτήν τη στιγμή, εκτίμηση είναι ότι η μείωση στις εκτάσεις θα είναι διψήφια και δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμα και το 20%, ενώ απώλειες στα στρέμματα (σε μικρότερο όμως βαθμό) αναμένονται τόσο στη Γαλλία όσο και στον Καναδά.

Ο τελευταίος διαγωνισμός στην Τυνησία (για προμήθεια 42.000 τόνων) έκλεισε στα 280 δολάρια/τόνος c&f (παράδοση στο λιμάνι του αγοραστή).

Στο μαλακό, ρίχνοντας τις τιμές η Γαλλία κατάφερε να προσελκύσει αγοραστικό ενδιαφέρον και από άλλες, πλην της Αλγερίας, αφρικανικές αγορές, αλλά και από προορισμούς όπως η Υεμένη και η Κούβα, με αποτέλεσμα η πιο πρόσφατη εκτίμηση για τις εξαγωγές της στο τέλος της σεζόν να κάνει λόγο για 9,5 εκατ. τόνους.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σιτηρά: Διψήφια η απώλεια εκτάσεων στο σκληρό, ησυχία στην εγχώρια αγορά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: