Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

EETEM: Προσπάθεια παραπλάνησης & διάσπασης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.Αναφορικά με το “κάλεσμα” που απευθύνει το Τ.Ε.Ε προς τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, για να εγγραφούν στο “Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών” που επιχειρεί να στήσει, επισημαίνουμε τα εξής:

Η σύσταση “Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών” στο Τ.Ε.Ε είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και για αυτό η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της παράνομης αυτής απόφασης του Τ.Ε.Ε.

Συνάδελφοι μην παρασύρεστε!

Το Μητρώο αυτό του Τ.Ε.Ε δεν είναι παρά ένας κατάλογος ονομάτων και δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, απ’ ότι μέχρι τώρα είχαν, όπως πρόσβαση στα διάφορα συστήματα που απλά διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε.

Δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Κλάδος, παρά μόνο αποσκοπεί στην ενίσχυση των εσόδων του Τ.Ε.Ε, στη διάσπαση και στην αποδυνάμωση του Κλάδου μας, μέσω της προσπάθειας συρρίκνωσης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, έτσι ώστε να μη συναντά αντίσταση στα σχέδια του για την μη απόδοση ουσιαστικών δικαιωμάτων στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, τους οποίους «οραματίζεται» ως Εργοδηγούς.

Το πρόβλημα μας συνάδελφοι δεν είναι αν θα έχουμε, απλά, πρόσβαση στα συστήματα που διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε, αλλά ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός μας από αυτά (πχ τακτοποίησης αυθαιρέτων, τοπογραφικών κλπ). Γιατί; Διότι ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα πλήρως το πλαίσιο επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, με ευθύνη διαχρονικά της Κυβέρνησης και του Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε στη χθεσινή ανακοίνωση του μιλά για «το επίπεδο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα». Αυτό, ας μας προβληματίσει για το μέλλον που επιφυλάσσει στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι (ας μην ξεχνάμε ότι πλέον ΟΛΟΙ οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί είναι κάτοχοι του περίφημου grecomaster).

Αν για κάποιους δεν φθάνει αυτό, ας θυμηθούν τα όσα ανέφερε η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε, πριν από ένα σχεδόν χρόνο.

Αν για κάποιους ΟΥΤΕ αυτό είναι αρκετό, τότε ας θυμηθούν την εισήγηση της “επιστημονικής” Επιτροπής Γαβρόγλου, στην οποία συμμετείχε κατά πλειοψηφία το Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε διατείνεται ότι έχει ξεπεράσει «τις αγκυλώσεις και τους διαχωρισμούς του χθες». Ποιον κοροϊδεύει όμως; Αφού το Τ.Ε.Ε δεν αποδέχεται ότι οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι είναι Πτυχιούχοι Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και άρα θα πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλο το εύρος των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της εκάστοτε ειδικότητας.

Αν ήταν ειλικρινής η πρόθεση του Τ.Ε.Ε να οδηγηθούμε σε «περισσότερη ανταγωνιστικότητα», θα έπρεπε να δεχθεί τα επαγγελματικά μας δικαιώματα να βασίζονται στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στο Υπουργείο Παιδείας το Φεβρουάριο του 2017, τα οποία ανταποκρίνονται στις σπουδές μας, και όλως παραδόξως τότε αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον του Τ.Ε.Ε για τον Κλάδο μας!

Αν υπάρχουν συνάδελφοι που τρέφουν αυταπάτες, ότι με την εγγραφή τους στο “παραμητρώο” θα τους αναγνωριστεί η ιδιότητα του Μηχανικού. Προφανώς δεν πρόσεξαν, ή σκόπιμα παρέβλεψαν το γεγονός ότι στις προθέσεις του Τ.Ε.Ε είναι και η δημιουργία και άλλου μητρώου για το «εργατικό προσωπικό, τεχνίτες, εργοδηγούς κλπ». Αν συμβεί και αυτό, τότε δεν θα μπορεί να επικαλεστεί κάποιος ότι με την εγγραφή του σε κάποιο μητρώο του Τ.Ε.Ε αποκτά και την ιδιότητα του Μηχανικού.

Συνάδελφοι,
το «Μητρώο» του Τ.Ε.Ε δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τον επαγγελματικό και επιστημονικό φορέα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, δηλαδή την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Τούτο διότι κανένα «Μητρώο» δεν εκπροσωπεί και δεν προασπίζει τα επαγγελματικά και επιστημονικά τους συμφέροντα, ούτε καλύπτει αυτούς σε κάθε άλλη δραστηριότητα ή διεκδίκηση, διότι όπως προαναφέραμε, δεν είναι παρά ένας κατάλογος ονομάτων.

Πως είναι δυνατό το Τ.Ε.Ε να ευαγγελίζεται ότι θα «λειτουργήσει ως Ενιαίος Επιστημονικός και Επαγγελματικός Φορέας των Διπλωματούχων και Πτυχιούχων Μηχανικών», τη στιγμή που οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι:
δεν έχουν επαγγελματική κατοχύρωση, ούτε στην ανακοίνωση του Τ.Ε.Ε γίνεται οποιαδήποτε σχετική αναφορά
δεν έχουν ίδια δικαιώματα μελών (δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι), καθώς δεν είναι Τακτικά μέλη του Τ.Ε.Ε,
εντάσσονται σε ξεχωριστό «Μητρώο».

Με αυτές τις προϋποθέσεις γίνεται να υπάρχει «ενιαίος φορέας» εκπροσώπησης των Μηχανικών; Ποιον προσπαθούν να ξεγελάσουν;

Τι κρύβει η προτροπή του Προέδρου του Τ.Ε.Ε στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι ότι «δεν χρειάζεται πλέον να εγγράφονται οπουδήποτε, όπως σε έναν σύλλογο ή σωματείο»; Το φόβο του για την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και την πρόθεση του να την αποδυναμώσει;

Συνάδελφοι,
η πρωτοφανής και απαράδεκτη προτροπή του Προέδρου του Τ.Ε.Ε, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Τ.Ε.Ε, δηλαδή ότι πρόκειται για συνδικαλιστικό - συντεχνιακό φορέα που επιδιώκει μόνο τη διασφάλιση των μελών του, Διπλωματούχων Μηχανικών.

Καλούμε τους συνάδελφους Πτυχιούχους Μηχανικούς να μην πέσουν στην παγίδα του Τ.Ε.Ε και να συσπειρωθούν ενισχύοντας τον Επαγγελματικό και Επιστημονικό τους Φορέα (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ).

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω την ύστατη αυτή στιγμή να βάλει ένα τέλος στις αυθαίρετες ενέργειες του Τ.Ε.Ε.

Δεδομένου ότι εντός των προσεχών ημερών θα βγει νεότερη Ανακοίνωση, συνιστούμε στους Πτυχιούχους Μηχανικούς να μην προστρέξουν να ζητήσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο του Τ.Ε.Ε, διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούν να προστατέψουν ούτε τα ατομικά τους επαγγελματικά συμφέρον, πόσο μάλλον τα συλλογικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
EETEM: Προσπάθεια παραπλάνησης & διάσπασης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: