ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στην 3η Gourmet Exhibition το ελαιόλαδο της Μαρώνειας


Στην Gourmet Exhibition θα πάρει μέρος το ελαιόλαδο «Μάρων». Μια έκθεση που έχει ως στόχο να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα, αλλά και με γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις, παρουσιάσεις να ενημερώσει σωστά παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές. Η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για 3 ολόκληρες ημέρες, 6,7 και 8 Απριλίου στην Αποθήκη Γ στο λιμάνι ανάμεσά τους και ο Μαρωνίτης κ. Γιώργος Βολουδάκης.

Η 3η Gourmet Exhibition συγκεντρώνει παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία του Ελληνικού brand name. « Ο Αλέξανδρος Στεφανίδης που την διοργανώνει είναι ανοιχτόμυαλος κι έχει βοηθήσει πάρα πολύ τους παραγωγούς να βγουν στις αγορές, να βελτιώσουν τα προϊόντα τους.» δηλώνει ο κος Βολουδάκης και σημειώνει ότι συμμετέχει, παρά τις δυσκολίες, με την ελπίδα να ανοίξει νέες συνεργασίες στην Ευρώπη. 

«Ανοίγονται όντως νέοι ορίζοντες σ’ αυτού του είδους τις εκθέσεις;» ρωτάμε τον κο Βολουδάκη για να απαντήσει πώς η κάθε έκθεση βοηθάει, ειδικά αυτή γιατί τα προϊόντα «στήνονται» με συγκεκριμένο τρόπο και έρχονται αρκετοί εισαγωγείς που τους ενδιαφέρουν τα προϊόντα της χώρας μας. 

«Πέρσι πετύχαμε μια συνεργασία στην Γερμανία. Κατεβαίνουμε και με ένα καινούργιο προϊόν, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με λάδι από αγριελιά, αλλά και με την υπάρχουσα συσκευασία το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ελπίζοντας ότι θα εκπροσωπούμε την περιοχή μας επάξια.»


Το ελαιόλαδο της Μαρώνειας και με αυτή την προσπάθεια του κ. Γιώργου Βολουδάκη προσπαθεί να ρίξει «τοίχους» και να χτίσει «γέφυρες». Απαραίτητες σίγουρα καθώς οι περισσότεροι στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζουν ότι παράγεται ελαιόλαδο στη Θράκη. «Υπάρχει η Μάκρη που έχει πιο δυνατούς και πιο μεγάλους παραγωγούς από εμάς, όπως ο Αργύρης Κελλίδης και η σύζυγός του η Νίκη, που κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά και άλλοι μικρότεροι που βγάζουν το ελαιόλαδο έξω από τα σύνορα της χώρας. 

Εγώ είμαι ένας πολύ μικρός ελαιοπαραγωγός μπροστά τους. Προσπαθώ να αξιοποιήσω ό,τι έχω. Αυτά τα 1000 δένδρα, αλλά και τον καινούργιο ελαιώνα με τις αγριελιές. Σιγά –σιγά να αφήσω κάτι, όπως μου άφησαν ο πατέρας και ο παππούς μου» δηλώνει ο κος Βολουδάκης και σημειώνει πως «Οι ειδικοί που το γνωρίζουν πάντως θεωρούν την ποικιλία της περιοχής ως μια από τις καλύτερες, μέσα στις δέκα της χώρας και με αξιώσεις, εφόσον τηρηθούν κάποια πράγματα. 

Οι περισσότεροι δεν βάζουν ελαιόδεντρα Μαρώνειας, αλλά θέλουν να πουλάνε με την επωνυμία Μαρώνειας. Θα πρέπει μεταξύ μας να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα πράγματα, να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη ποικιλία, από συγκεκριμένη περιοχή και μετά να κοιτάξουμε τους ποιοτικούς δείκτες. Πώς παράγεται; Πώς αποθηκεύεται; Και πώς συσκευάζεται;»

Σύμφωνα με τον κο Βολουδάκη υπάρχει όντως μια τάση τυποποίησης του παραγόμενου προϊόντος. Δεν είναι σωστό να επενδύει κάποιος χωρίς να έχει κάποιον ειδικό σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της τυποποίησης. «Δεν είναι λογικό να επενδύονται όλα τα χρήματα στην τυποποίηση χωρίς να κοιτάξουμε τα βασικά. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος, απογοητεύονται γρήγορα και σταματούν. Χρειάζεται χρόνος, χρήμα, κόπος. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια χωρίς πάντα να είναι εγγυημένο το αποτέλεσμα.»

Η 3rd Gourmet Exhibition είναι η μόνη έκθεση με 100% ελληνικά τυποποιημένα τρόφιμα. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο λαχανόκηπος της Ευρώπης. Να παράγει όλα τα προϊόντα, να τα τυποποιεί και να τροφοδοτεί τις Ευρωπαϊκές αγορές, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και πρέπει να γίνει.» δηλώνει ο κος Βολουδάκης συμμετέχοντας μαζί με άλλους 79 παραγωγούς από κάθε μεριά της Ελλάδας.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Στην 3η Gourmet Exhibition το ελαιόλαδο της Μαρώνειας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: