ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παρουσία του Αραχωβίτη το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας


Στις 5 με 7 Απριλίου, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, θα λάβει χώρα στην Καλαμάτα το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που γίνεται θεσμός και το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες, έκθεση προϊόντων, σεμινάρια αλλά και γευσιγνωσία.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, θα λειτουργεί η έκθεση ελαιοκομίας και αγροδιατροφής και θα γίνουν συνεδριακές και σεμιναριακές εκδηλώσεις. Την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, πέραν της έκθεσης θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το φεστιβάλ με τον απολογισμό του.

Ο διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου Kalamata Olive Oil Awards θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα στην Καλαμάτα.

Τα Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό για τον κλάδο της ελαιοκομίας σε όλες τις Μεσογειακές χώρες. Για αυτό τα τελευταία χρόνια, με βάση της αναπτυξιακές και δημιουργικές δυνατότητες που διαθέτει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς αλλά και με διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, σχεδιάστηκε το «Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας» στην πόλη της Καλαμάτας.

Στόχος και σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στον τόπο που παράγεται και που θα πρέπει και να τυποποιείται, καθώς και την πασίγνωστη διεθνώς, ΠΟΠ ελιά Καλαμών.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Παρουσία του Αραχωβίτη το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: