ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΚΡΗΤΗ: Μεγάλες καταστροφές σε Σητεία & Ιεράπετρα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις


Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτει η επόμενη μέρα της πρωτοφανούς θεομηνίας, που έπληξε το νομό Λασιθίου της Κρήτης και ειδικότερα τη Σητεία και την Ιεράπετρα. Πολλές αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια έχουν πάθει ανυπολόγιστη ζημιά και οι παραγωγοί μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή. Σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου έχουν γίνει κατολισθήσεις ενώ πολλά ζώα πνίγηκαν.

Οι δήμαρχοι Σητείας και Ιεράπετρας ζητούν να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο νομός. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για να απεγκλωβίσει 22 άτομα.

Η κ. Μίχου, εκπρόσωπος της ΔΑΟΚ Λασιθίου στην περιοχή της Ιεράπετρας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «πολλά ρέματα της περιοχής φούσκωσαν. Είχαμε ζημιές στις πεδινές περιοχές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες, κυρίως από πλημμύρες. Ζημιές υπήρξαν όμως και στις ορεινές περιοχές, με κατολισθήσεις και αποκλεισμούς αγροτικών δρόμων. Ακόμη δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών στην περιοχή».

Μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση βρίσκεται η Σητεία που επλήγη από την θεομηνία που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες τόσο στο επαρχιακό δίκτυο, όσο στα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης του δήμου ενώ αρκετοί άνθρωποι κινδύνευσαν χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα.

Τα προβλήματα είναι πολλά καθώς έχουν καταστραφεί αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, καλλιέργειες και περιουσίες ανθρώπων. Θα ζητήσουμε από τους πολίτες να καταθέσουν στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές ενώ εμείς από την πλευρά μας έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κηρυχθεί ο δήμος Σητείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης.

Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
ΚΡΗΤΗ: Μεγάλες καταστροφές σε Σητεία & Ιεράπετρα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: