ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σύσκεψη στη Σητεία για τις καταστροφέςΝα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι που πλήγηκαν από τη θεομηνία στην Ανατολική Κρήτη, ζήτησε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, που πήρε μέρος χθες σε σύσκεψη που έγινε στη Σητεία, ενώ επισκέφθηκε και τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Στο έγγραφο της Περιφέρειας στο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, ζητείται να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού και Βιάννου.

Κατά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη πως εκτός από τις δαπάνες και τα έργα αποκατάστασης στα οποία θα συνδράμει η Περιφέρεια, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε στον κ. Αρναουτάκη τηλεφωνικά πως για την άμεση αντιμετώπιση αναγκών χορηγεί από ένα εκατομμύριο ευρώ στους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας και οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα σχετικό τεχνικό δελτίο.

 
 
Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, και τον ενημέρωσε.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης στη σύσκεψη, από τώρα θα μισθωθεί με δαπάνη της Περιφέρειας κάθε αναγκαίο ιδιωτικό μηχάνημα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της οδικής σύνδεσης με τα χωριά της περιοχής, έτσι ώστε να μη υπάρξει κανένα χωριό αποκλεισμένο.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα γίνει καταγραφή από τον ΕΛΓΑ και μέσω των δήμων για να υπάρξει αποζημίωση, ενώ από πλευράς της περιφέρειας Κρήτης η αρμόδια επιτροπή για την καταγραφή των ζημιών βρίσκεται ήδη στις πληγείσες περιοχές.

«Παράλληλα θα καταθέσουμε αίτημα για αναστολή των Ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, όπως κάναμε και για τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Επίσης, πρέπει να δούμε πως θα καταγράψουμε το ύψος των ζημιών και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε από το υπουργείο άμεσα μία χρηματοδότηση για την προσβασιμότητα στο οδικό δίκτυο», τόνισε κ. Αρναουτάκης.

Όσον αφορά στην ιστορική γέφυρα του ποταμού Μύρτους ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την συντήρησή της, καθώς και τη μελέτη για την κοιτοποίηση του ποταμού που εκβάλλει στη θαλάσσια περιοχή. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Σύσκεψη στη Σητεία για τις καταστροφές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: