ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Δήμος Ορεστιάδας -Τόπος Να Ζω»: Στηρίζουμε τη γεωργία & την κτηνοτροφία


Η οριστική επίλυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, η ολοκλήρωση αναδασμών, η μείωση κόστους ύδρευσης, κατάρτιση των αγροτών – κτηνοτρόφων, δημιουργία «καλαθιού» επιλεγμένων τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και προώθησή μέσω εκθέσεων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα και οι προτάσεις του συνδυασμού Δήμος Ορεστιάδας |Τόπος Να Ζω, με επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχο, τη Μαρία Γκουγκουσκίδου, όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση για αγρότες και κτηνοτρόφους, στον οικισμό της Στέρνας.

Παράλληλα, η κ. Γκουγκουσκίδου, υπερθεμάτισε τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για τον τοπικό δήμο και «τις προϋποθέσεις για να είναι βιώσιμες οι γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, τις υποστηρικτικές δομές που πρέπει να αναπτυχθούν, τις βασικές αρχές που πρέπει να υπηρετεί η κοινή Αγροτική Πολιτική, τις εμβληματικές παραγωγές της περιοχής, καθώς και τις καλλιέργειες που μπορούν να ενσωματωθούν, τη Βιολογική Γεωργία – Κτηνοτροφία».

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του επιστημονικού πεδίου της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , στην Ορεστιάδα και υπογράμμισε πως είναι απαραίτητες οι καθετοποιημένες εκμεταλλεύσεις, οι συλλογικές δράσεις, η χρησιμότητα της πιστοποίησης, ως ΠΟΠ, τοπικών προϊόντων και η κρισιμότητα της διάσωσης του ζαχαρουργείου και της τευτλοκαλλιέργειας. 

Τέλος , σημείωσε πως ο συνδυασμός του οποίου ηγείται, στηρίζει τη γεωργία και την κτηνοτροφία ώστε στη συνέχεια οι δύο αυτοί κλάδοι «να στηρίξουν την κοινωνία να ορθοποδήσει».

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

«Δήμος Ορεστιάδας -Τόπος Να Ζω»: Στηρίζουμε τη γεωργία & την κτηνοτροφία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: