ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έντονη χαλαζόπτωση σε Δαμάσι & Τύρναβο προκάλεσε ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες


Έντονη χαλαζόπτωση σε Δαμάσι- Τύρναβο προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες - Επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για να αρχίσει η εκτίμηση των ζημιών

Άσπρισε κυριολεκτικά ο τόπος από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα μία αρκετά μεγάλη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου αλλά και του Δαμασίου, προκαλώντας σίγουρα μεγάλες ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή.


Με αφορμή τη χαλαζόπτωση που δημιούργησε ήδη στρώμα χαλαζιού μεγέθους στραγαλιού στο έδαφος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου Γιώργος Τσανάκος, κάλεσε τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο να μεριμνήσει γι άμεση καταγραφή των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Αστ. Τσικριτσής συνομίλησε ήδη με τον κ. Λιόντο τον οποίο ενημέρωσε για το πρόβλημα που δημιούργησε η χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες της περιοχής του Τυρνάβου και του Δαμασίου και όποως ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο κλιμάκιο γεωπόνων του οργανισμού θα επισκεφθεί το πρωί της Δευτέρας τις πληγείσες περιοχές.

Δράση πολιτών: Για πολλοστή φορά χτυπήθηκε από χαλάζι το Δαμάσι

Για πολλοστή φορά το Δαμάσι χτυπήθηκε από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο , μια ανηλεή χαλαζόπτωση που έπληξε καίρια τα αμπέλια και τις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ , μετά το καταστροφικό γεγονός, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών των αγροτών , δίνοντας γρήγορα τις αναγκαίες αποζημιώσεις, άνευ χρονοτριβών ή υπεκφυγών.

Αν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή , δύσκολα το Χωριό θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.Η χαλαζόπτωση ήταν διάρκειας μιας ώρας και δημιούργησε στον κάμπο ένα βομβαρδισμένο τοπίο , οδηγώντας τους παραγωγούς σε πραγματική κατάθλιψη.

Περιμένουμε από τους αρμοδίους να αντιδράσουν γρήγορα με βάση τα πραγματικά δεδομένα και με δικαιοσύνη, αφού η αντιχαλαζική προστασία …μάλλον ξέμεινε από καύσιμα.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Έντονη χαλαζόπτωση σε Δαμάσι & Τύρναβο προκάλεσε ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: