ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η σύσκεψη με Β.Κόκκαλη εβγαλε αποζημιώσεις για τους αμυγδαλοπαραγωγούς

 
Τροποποίηση της Απόφασης με την οποία εντάσσονται οι ζημιές και η απώλεια παραγωγής του 2017 της καλλιέργειας αμυγδάλου της Λάρισας σε Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων, επίκειται σύμφωνα με τον υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος συναντήθηκε με τους παραγωγούς καλλιέργειας αμυγδάλου από τη Μαγνησία και τη Λάρισα.


 
Τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς με τα σχετικά δικαιολογητικά, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης και επισήμανε ότι ότι χρειάζεται χρόνος για την τεκμηρίωση της απώλειας παραγωγής τους και πως το Υπουργείο έμπρακτα στηρίζει τους παραγωγούς.

Κατά τη συζήτηση προέκυψαν νέα στοιχεία που στοιχειοθετούν το φαινόμενο του παγετού από τις 28/3/2019 έως 31/3 /2019, αίτιο που αποζημιώνεται άμεσα από τον ΕΛΓΑ.

Τα στοιχεία αυτά προσκομίστηκαν στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο οποίος υποσχέθηκε πως θα εισηγηθεί την εξέτασή τους από τον ΕΛΓΑ και θα ενημερώσει σχετικά τους παραγωγούς. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Υφυπουργός τόνισε πως το Υπουργείο είναι δίπλα στους παραγωγούς και με κάθε τρόπο πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και στη συνέχεια να προκύψει το σχέδιο δράσης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δ. Καρακώστας ενημέρωσε πως εχθές και σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στις περιοχές καλλιέργειας αμυγδάλου στη Θεσσαλία μαζί με επιστημονικό προσωπικό για την περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση του φαινομένου τόσο της μειωμένης καρπόδεσης- ακαρπίας όσο και της καρπόπτωσης.

Η σύσκεψη στην Αθήνα

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Φάνη Κουρεμπέ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα, του Δημάρχου Τεμπών, κ. Κώστα Κολλάτου, αμυγδαλοπαραγωγών και τοπικών φορέων των Δήμων Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών και Φερών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα των παραγωγών αμυγδάλου των εν λόγω περιοχών, που προέκυψαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και τις πλημμύρες, καθώς και στη ζημιά που υπέστησαν άλλα καρποφόρα δέντρα στον Δήμο Αγιάς. Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος επισημαίνουν ότι όλες οι θέσεις και τα αιτήματα εξετάστηκαν εκτενώς και στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος σε αναζήτηση των βέλτιστων δυνατών λύσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η σύσκεψη με Β.Κόκκαλη εβγαλε αποζημιώσεις για τους αμυγδαλοπαραγωγούς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: