ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γαλλία:Η Λυών επενδύει στις τοπικές καλλιέργειες


Επιλογή σπόρων και ελαστικών μοσχευμάτων, συνεργασίες με τους τοπικούς αγρότες, μικροκυκλώματα: αυτό είναι το τρίπτυχο του επόμενου εδαφικού σχεδίου τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή της Λυών, σύμφωνα με άρθρο του JDLE.

Ο φιλόδοξος σταθμός αγροτικού πειραματισμού Vavilov, μια ευρωπαϊκή πρωτιά, εντάσσεται σε μια ευρύτερη πολιτική: ένα εδαφικό σχέδιο τροφίμων (PAT), του οποίου στόχος είναι να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό των εκατομμυρίων κατοίκων της Λυών με τρόφιμα. Δοκιμαστικά, οι βοτανολόγοι έχουν ήδη καλλιεργήσει κριθάρι (βύνη), βρώμη και πεπόνια.

«Ο στόχος μας είναι τριπλός: τα φυτά να είναι ανθεκτικά στις τοπικές συνέπειες της υπερθέρμανσης, να καλλιεργούνται χωρίς πρόσθετα και να έχουν υψηλή διατροφική ποιότητα», λέει η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Βοτανικής (CRBA).

Οι σπόροι και τα μοσχεύματα των επιλεγμένων φρούτων, λαχανικών και δημητριακών θα διατεθούν δωρεάν σε εθελοντές χρήστες: αγρότες, ιδιώτες και επιχειρήσεις και ο πολλαπλασιασμός τους θα εξαρτάται από αυτούς.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη Euractiv.fr
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γαλλία:Η Λυών επενδύει στις τοπικές καλλιέργειες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: