ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ελιά και το ελαιόλαδο στο επίκεντρο των φοιτητών του ΤΕΙ Πελοποννήσου


Η ελιά και το ελαιόλαδο στο επίκεντρο των φοιτητών του ΤΕΙ - Αναγκαία η ίδρυση του παρατηρητηρίου ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Με μεγάλη συμμετοχή, σύμφωνα με τον Γιώργο Αργυρίου και την εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των φοιτητών Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος, παρουσίασε πρόταση – την οποία είχε καταθέσει ήδη το 2016 στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου μαζί με τους καθηγητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου Γεώργιο Ζακυνθινό και Θεόδωρο Βαρζάκα– για την ανάγκη ίδρυσης Παρατηρητηρίου Ποιότητας Ελιάς και Ελαιολάδου στη Μεσσηνία.

«Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι πως η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στους φοιτητές της Σχολής, κάτι που, αν μη τι άλλο, στις εποχές που διανύουμε αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας ότι η νέα γενιά αφυπνίζεται», σημείωσε ο κ. Πάζιος και συμπλήρωσε: «Το παρατηρητήριο έχει στόχο την παροχή ανοιχτών δεδομένων μέσω συνεχών μετρήσεων σε όλο το νομό, αλλά και εκθέσεων σχετικά με αναγκαίες παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας της ελιάς και του ελαιολάδου».


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η ελιά και το ελαιόλαδο στο επίκεντρο των φοιτητών του ΤΕΙ Πελοποννήσου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:29 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: