ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τελιγιοριδου: Στηρίζονται έμπρακτα οι μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη


Εκδόθηκε η 2η τροποποίηση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, που αφορά την οικονομική τους ενίσχυση με 14.000 ευρώ ανά δικαιούχο όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου. 
 
Με την τροποποίηση μεταβάλλεται ο τρόπος υπολογισμού του ατομικού αγροτικού εισοδήματος, από το οποίο εξαιρούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις. Ορίζεται ότι το επιχειρηματικό σχέδιο συντάσσεται από σύμβουλο γεωπόνο ή τεχνολόγο γεωπονίας. 
 
Μειώνεται η ελάχιστη βαθμολογία για ένταξη στο υπομέτρο στους 50 βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική στήριξη ανέρχεται στο ποσό των 14.000 ευρώ ανά δικαιούχο, που θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις. 
 
Η α’ δόση (70%) θα καταβληθεί αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης και το υπόλοιπο 30% εντός 5 ετών. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι εως στις 4-6-2019. Σε δηλώσεις της η κ. Τελιγιορίδου τόνισε οτι στηρίζονται έμπρακτα οι μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις , δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη τους. 
 
Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, ενώ η ελληνική ύπαιθρος αποτελεί ο ακρογωνιαίο λίθο για ένα καλύτερο αύριο.
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τελιγιοριδου: Στηρίζονται έμπρακτα οι μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: