Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πάρις Μουτσινάς: Γιατί υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ;Η υποψηφιότητά μου στις ευρωεκλογές με το αγροτικό κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), ξάφνιασε πολλούς, τους περισσότερους ομολογώ ευχάριστα. Το ΑΚΚΕΛ όμως λένε κάποιοι φίλοι, είναι ένα μικρό κόμμα με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα και δεν μου ταιριάζει!!! 
Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια.

Το ΑΚΚΕΛ είναι ακόμα καινούργιο ηλικιακά, αλλά κυρίως με φρέσκες ιδέες και πρακτικές κόμμα και με πολιτική ατζέντα η οποία περιλαμβάνει όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία. Η χρήση όμως του τίτλου αγροτικό- κτηνοτροφικό έχει σαφώς μία ουσιαστική και συγχρόνως συμβολική σημασία και στοχεύει να επισημάνει τον σημαντικό ρόλο της Αγροτικής Οικονομίας στην ανάπτυξη της χώρας. Τα άλλα κόμματα φλυαρούν ακατάπαυστα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να προτείνουν ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην ψηφιακή εποχή, ούτε ακόμη και μετά την πολυθρύλητη έξοδο από τα μνημόνια.

Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής είναι βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης όλων των χωρών του πλανήτη από την Αιθιοπία μέχρι τις ΗΠΑ, αφού στηρίζει τους άλλους τομείς της οικονομίας όπως βιομηχανία, μεταποίηση, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, εμπόριο, εξαγωγές, τουρισμός, αγροτουρισμός καινοτομία. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει μία απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στον εξαιρετικής σπουδαιότητας αυτόν παραγωγικό τομέα, για το λόγο αυτό η παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας δεν προχωράει και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο που να στοχεύει σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και να υπηρετεί σαφείς στόχους. 

Τα στατιστικά στοιχεία 40 ετών αποκαλύπτουν το μέγεθος του «εγκλήματος» που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, αφού το 1980 η επισιτιστική επάρκεια ήταν 117%, ενώ σήμερα υπολογίζεται στο 30% μόνο και στο διάστημα αυτό έχει εισρεύσει στη χώρα μας πακτωλός αγροτικών επιχορηγήσεων. Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα αξίας άνω των 6 δις ευρώ, παρά την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων ,τα οποία κάποιοι τολμηροί παραγωγοί, συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις υπηρετούν σωστά και εξάγουν με επιτυχία στις ξένες αγορές.

Πέραν από τις κυβερνήσεις , ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν και οι αγρότες, οι οποίοι δεν στηρίζουν σθεναρά εταιρικές μορφές παραγωγής ( συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις κλπ.), ούτως ώστε να αυξήσουν το εισόδημά τους απολαμβάνοντας μέρος της εμπορικής υπεραξίας των δικών τους προϊόντων. 

Οι New York Times το 2013 έγραψαν» αν η Ελλάδα αξιοποιήσει τα διαμάντια της υπαίθρου της, λάδι και φέτα θα έχει εξοφλήσει το Εξωτερικό της χρέος και δεν θα είχε εμπλακεί στα καταστροφικά μνημόνια. Επίσης το δημογραφικό πρόβλημα το οποίο αποτελεί μία ατομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα και της υπαίθρου και να συμβάλει στον επαναπατρισμό των νέων επιστημόνων, ώστε το brain drain να μετατραπεί σε brain gain.

Για να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να δυναμώσει το αναπτυξιακό κίνημα απέναντι στο υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών που τελευταία γιγαντώνεται επικίνδυνα, το δε Υπ. .Αγροτ. .Ανάπτυξης και τροφίμων [ΥΠΑΑΤ], από υπουργείο των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και εμπόρων και του οποίου σημαντικά προγράμματα ελέγχονται από την ιδιωτική εταιρία « Γαία επιχειρείν », να μετουσιωθεί σε αποκεντρωμένο επιτελείο της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας. 

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν πρέπει κανείς να μείνει απαθής και να περιμένει το Μάννα εξ ουρανού. 

Το ΑΚΚΕΛ παρά το ότι το 2014 ως νέο κόμμα δεν είχε εκλέξει ευρωβουλευτή, έχει πραγματοποιήσει 24 σημαντικές γραπτές παρεμβάσεις στην ΕΕ και συνεχίζει με τις όποιες δυνάμεις να δημιουργεί προϋποθέσεις για την μεγέθυνση του ΑΕΠ και τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στη Χώρα. 

Το κυριότερο όμως ότι έχει επιτύχει μία σοβαρή συνεργασία με άλλα τέσσερα κόμματα ευρωπαϊκών χωρών έχουν καταρτίσει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό μανιφέστο το οποίο θα παρουσιάσουμε σύντομα ,όπως επίσης και το πρόγραμμα μας. Σ αυτό λοιπόν το κάλεσμα δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος καθόσον η πολιτεία μου, οι γνώσεις μου και η εμπειρία μου με υποχρεώνουν να στρατευτώ στον αγώνα για το καλό της χώρας μας .

Πάρις Μουτσινάς
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΑΚΚΕΛ


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πάρις Μουτσινάς: Γιατί υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:46 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: