ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Β. Αποστόλου: Απαλλάσσονται της καταβολής ΕΝΦΙΑ οι πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες κάτοικοι της Χαλκίδας


Δήλωση του τέως Υπουργού και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τη συνάντηση του με κατοίκους των πληγεισών από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχών της Χαλκίδας, για το ζήτημα καταβολής του ΕΝΦΙΑ:

«Οφείλει άμεσα η Δημοτική Αρχή της Χαλκίδας να προχωρήσει τη διαδικασία απαλλαγής των πληγέντων από τον ΕΝΦΙΑ, όπως αυτή περιγράφεται στους σχετικούς νόμους και τις πολιτικές αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 3, παρ.6 του νόμου 4223/2013 ορίζεται ότι κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας και έχουν αποδεδειγμένα ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα, απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους εντός του οποίου επήλθε η καταστροφή, με την προϋπόθεση ότι κατά το χρόνο αυτόν η κυριότητα ή το εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο ανήκει στον υπόχρεο σε φόρο του έτους αυτού.

Με τη ΠΟΛ.1171/12-9-2013, παρ. 6 και 7 καθορίζονται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της απαλλαγής, καθώς και η αρχή στην οποία πρέπει να υποβληθεί το αίτημα, που είναι για τη περίπτωση της Χαλκίδας ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ.».
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Β. Αποστόλου: Απαλλάσσονται της καταβολής ΕΝΦΙΑ οι πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες κάτοικοι της Χαλκίδας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: