ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Drones & αμφίβια οχήματα στη «μάχη» κατά των κουνουπιών


Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε η καταπολέμηση των κουνουπιών, που, φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών, αναμένεται να παρουσιάσουν αυξημένους πληθυσμούς. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, προχωρεί σε αεροψεκασμούς με τη χρήση ιπτάμενων συσκευών τύπου drone αλλά και αμφίβιου οχήματος σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Ήδη αεροψεκασμοί έχουν γίνει στον Αλμυρό, στις εκβολές του Αποσελεμη, στα Μάλια και σε άλλες περιοχές σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ σήμερα θα γίνει ανάλογη επιχείρηση στο Τυμπάκι.

Όπως τόνισε ο κ. Νίκος Καμπανης, Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης: «Είναι η πρώτη χρόνια που ξεκινάμε τόσο νωρίς. Αυτό είναι στα θετικά στοιχεία του διετούς προγράμματος που έχουμε υπογράψει. Χρησιμοποιούμε ο,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία, drone και ειδικά αμφίβια οχήματα. Όπου έχουν σχηματιστεί έλη πραγματοποιούμε ψεκασμούς με αυτά τα μέσα»

Σημειώνεται ότι με τη χρήση δορυφόρου έχουν εντοπιστεί στο νησί πάνω από 5.500 εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από πέρυσι.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Drones & αμφίβια οχήματα στη «μάχη» κατά των κουνουπιών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: