Με την eAmbrosia ενοποιούνται τα μητρώα γεωγραφικών ενδείξεων αγροτικών προϊόντων μέχρι τέλος του 2019

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την 1η Απριλίου προχωρά σταδιακά η ενοποίηση των μητρώων των προστατευόμενων γεωγραφικ...


Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την 1η Απριλίου προχωρά σταδιακά η ενοποίηση των μητρώων των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων αγροτικών προϊόντων της ΕΕ με μια νέα δημόσια βάση δεδομένων με την επωνυμία «eAmbrosia», η οποία θα παρέχει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με όλες τις Γεωγραφικές Ενδείξεις.

Κατά την διάρκεια του 2019, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Αρχικά, η βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει μόνο κρασιά της ΕΕ. Μέχρι το καλοκαίρι του 2019, θα περιλαμβάνει και τα αλκοολούχα ποτά, ενώ μέχρι το τέλος του έτους, όλα τα γεωργικά διατροφικά προϊόντα της ΕΕ θα αποτελούν μέρος της eAmbrosia.

Σχεδιασμένη για να αντικαταστήσει τις τρέχουσες βάσεις δεδομένων: για το κρασί ( e-Bacchus), τα οινοπνευματώδη ποτά (e-Spirit-Drinks) και τα τρόφιμα (Door), η eAmbrosia θα περιλαμβάνει μια εύχρηστη και διαισθητική διεπαφή. Το νέο σύστημα θα απλοποιήσει την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τις γεωγραφικές ενδείξεις και θα αυξήσει τη διαφάνεια για τους παραγωγούς, τις εθνικές αρχές και όσους ενδιαφέρονται για τα ευρωπαϊκά γεωγραφικά στοιχεία.

Το ιστορικό

Οι γεωγραφικές ενδείξεις της ΕΕ παρέχουν νομική προστασία σε περισσότερα από 3.400 ονόματα προϊόντων, προκειμένου να προωθήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους και να υπερασπιστούν την παραδοσιακή τεχνογνωσία των παραγωγών τους. Κάθε Γεωγραφική Ένδειξη έχει συγκεκριμένα νομικά πρότυπα για τον τρόπο παραγωγής του προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα χρησιμεύει ως εγγύηση για την ποιότητα των προϊόντων.

Πατήστε εδώ για την βάση eAmbrosia
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια