ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Από 1η Ιουνίου θα φορολογηθούν με 91% τα αμερικανικά κρασιά στην Κίνα


Τρίτη αύξηση στους δασμούς, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, των αμερικανικών κρασιών που εισάγονται στην Κίνα, θα επιβάλει η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας από την 1η Ιουνίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), την τελευταία δεκαετία οι αποστολές των αμερικανικών κρασιών προς την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 450% και μετά την αύξηση των φόρων στο κρασί, που θα ανέρχεται συνολικά σε 91% αναμένεται να προκαλέσει την πτώση των εξαγωγών των ΗΠΑ.

Η Κίνα θα φορολογήσει με 91% τα αμερικάνικα κρασιά από την 1η Ιουνίου 2019, με συνέπεια την πτώση των εξαγωγών των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ.


Αναλυτικότερα, οι αποστολές κρασιών των ΗΠΑ προς στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 450% την τελευταία δεκαετία.

Στο πλαίσιο του διπλωματικού πολέμου που έχει αρχίσει μεταξύ των δύο χωρών, τρίτη αύξηση δασμών σε ένα χρόνο επιβάλλεται από την Κίνα στους οίνους που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την 1η Ιουνίου, τα αμερικανικά κρασιά θα επιβαρύνονται κατά 15% περισσότερο στην κινέζικη αγορά. Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε από το Πεκίνο, και απαντά στις τελευταίες απειλές στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον. Αυτή η αύξηση έρχεται μετά από δύο φορολογικές αυξήσεις που καταγράφηκαν το 2018. Το σύνολο των νέων φόρων και δασμών αντιπροσωπεύει σήμερα το 91% επί της τιμής πώλησης τονίζει ανακοίνωση τουυ Ινστιτούτο Οίνων της Καλιφόρνιας. Αυτό απέχει πολύ από το να είναι ουδέτερο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, ενώ οι οίνοι της Αυστραλίας, της Χιλής, της Γεωργίας και της Νέας Ζηλανδίας επωφελούνται από μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, που τους επιβάλλει δασμούς στο 27%. Όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς οίνους, παραμένουν φορολογούμενοι με 48,2%.

Και ενώ σε 14 μήνες, αυτή είναι η τρίτη φορά που οι κινεζικοί φόροι έχουν αυξηθεί στα αμερικανικά κρασιά, κάθε φορά, γίνεται πιο δύσκολο τα αμερικάνικα κρασιά να είναι ελκυστικά στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κρασιού στον κόσμο, δήλωσε ο Robert Koch, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οίνου. Το 2018, οι αμερικανικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 25% στην Κίνα. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Robert Koch απαιτεί «επιτακτικά» την επίλυση της εμπορικής διαφωνίας, έτσι ώστε «τα οινοποιεία να μην υποφέρουν από την μακροπρόθεσμη απώλεια μεριδίου αγοράς».

thessaliatv.grΑν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Από 1η Ιουνίου θα φορολογηθούν με 91% τα αμερικανικά κρασιά στην Κίνα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: