ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στ. Αραχωβίτης: Ποσό 85 εκ. για την Βιολογική ΓεωργίαΕπιπλέον 85 εκ. ευρώ για το μέτρο ενίσχυσης της Βιολογικής Γεωργίας δεσμεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με πρόβλεψη για υπερδέσμευση κατά 140% για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, με τα υπόλοιπα 13 εκατ. ευρώ να δεσμεύονται για την αύξηση του προϋπολογισμού στη δράση που αφορά τους νέους βιοκαλλιεργητές, με πρόβλεψη δέσμευσης ακόμη 5 εκ. ευρώ για το μέτρο της βιολογικής κτηνοτροφίας, όπως ανακοίνωσε εχθές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταυρός Αραχωβίτης.

Επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε ο οριστικός πίνακας των 32 αγροτικών έργων υποδομής που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει φράγματα, αρδευτικά δίκτυα κτλ, ενώ η ολοκλήρωση αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων για το Μέτρο της ενίσχυσης της μεταποίησης γεωργικών και μη γεωργικών προϊόντων, θα εντάξει 306 έργα προϋπολογισμού 405 εκ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ταυτόχρονα με τη διατήρηση των παλιών. 
 
Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι θα τεθεί σε διαβούλευση, μεταξύ άλλων, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη δακοκτονία, «με βασικό στοιχείο την υποχρέωση κάλυψης των ελαιοδέντρων, ώστε να μην υπάρχουν εστίες σε ακαλλιέργητους ελαιώνες», ενώ άμεσα σε διαβούλευση θα τεθεί το σχέδιο αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου που αφορά στη λειτουργία εθνικών διεπαγγελματικών οργανώσεων αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, υπογράμμισε ότι σε φάση ωρίμανσης βρίσκεται το νομοσχέδιο που αφορά στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση των επαγγελματιών αγροτών και των αγροτικών συνεταιρισμών και πως έως τις 19 Ιουνίου, υποχρεωτικά, το υπουργείο θα προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης σταυλικών εγκαταστάσεων.
 
ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Στ. Αραχωβίτης: Ποσό 85 εκ. για την Βιολογική Γεωργία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: