ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πέτρος Κόκκαλης: «Αναγκαιότητα η δράση για την κλιματική αλλαγή»


«Θέλω να θέσω το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στην κεντρική πολιτική σκηνή ως άμεσο πρόσταγμα ριζοσπαστικής και προοδευτικής αλλαγής συνολικά για την κοινωνία. Δεν είναι πλέον οικολογία, λέγεται δράση για την κλιματική αλλαγή». Με τις παραπάνω φράσεις εξήγησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης τους λόγους συμμετοχής του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προτρέποντας για μαζική και ενεργό δράση για την κλιματική αλλαγή.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης με θέμα « Για την Ελλάδα των πολλών για την Ευρώπη των λαών», που διοργάνωσε χθες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κόκκαλης για περισσότερο από μισή ώρα και εκτός κειμένου αναφέρθηκε στους λόγους συμπόρευσης της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ» που εκπροσωπεί με ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ , κάνοντας λόγο για αγώνα εναντίον της σκοταδιστικής δεξιάς, του νεοφιλελευθερισμού και του ανορθολογικού συντηρητισμού.

«Νίκη απέναντι στον σκοταδισμό της ακροδεξιάς και στη ρητορική του μίσους»
«H νίκη αυτού του μετώπου, στις ευρωεκλογές του Μαΐου, θα σημαίνει νίκη μιας ανοιχτής και συμπεριληπτικής Ευρώπης απέναντι στον σκοταδισμό της ακροδεξιάς και στη ρητορική του μίσους που κατακλύζει τη Γηραιά Ήπειρο .Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας, των εγγονιών μας και της αξιοπρέπειάς μας ως μια γενιά ανθρώπων, οι οποίοι μπορούσαν να σώσουν τον κόσμο και δεν το έκαναν. 

Συμμετέχω, λοιπόν, στον αγώνα εναντίον της σκοταδιστικής δεξιάς, του νεοφιλελευθερισμού και του ανορθολογικού συντηρητισμού. Για μια πιο δίκαιη Ευρώπη, για μια Ευρώπη που δεν περισσεύει κανείς» υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο υποψήφιος ευρωβουλευτής , σημειώνοντας πως η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα αυτά αποτελούν ισχυρά εργαλεία για να κερδίσουμε το στοίχημα για ένα βιώσιμο κόσμο.

«Μόνο η ενδυνάμωση της δημοκρατίας σε θεσμικό επίπεδο και ένα πιο αλληλέγγυο και βιώσιμο μοντέλο συνύπαρξης και συνεργασίας θα άλλαζε δραστικά αυτήν την αρνητική εικόνα. Και αυτό είναι που θέλουμε να αλλάξουμε παλεύοντας για ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά , τονίζοντας πως στόχος είναι οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι του ΟΗΕ (τους οποίους υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2015, 193 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα) είναι ν’ αποτελέσουν την κεντρική πολιτική στρατηγική της ΕΕ και της χώρας μας. Στην εκδήλωση αν και ήταν προγραμματισμένη και η συμμετοχή του υποψηφίου ευρωβουλευτή Βλάση Τσιόγκα, ωστόσο, δεν κατάφερε να παραστεί.

«Για μία Περιφέρεια με ανθρώπινο πρόσωπο»


Στην πολιτική εκδήλωση συμμετείχε και ο επικεφαλής του συνδυασμού « Κοιτάμε Μπροστά» και υποψήφιος Περιφεριάρχης Κεντρικής ΜακεδονίαςΧρήστος Γιαννούλης.Αναφέρθηκε στο σχέδιο του συνδυασμού για την προοδευτική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία και «μία Περιφέρεια με ανθρώπινο πρόσωπο», δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο: μία Περιφέρεια δίπλα στον πολίτη, μία Περιφέρεια με κοινωνικό πρόσημο και μία Περιφέρεια που νοιάζεται ουσιαστικά για το περιβάλλον.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πέτρος Κόκκαλης: «Αναγκαιότητα η δράση για την κλιματική αλλαγή» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: