ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αραχωβίτης: Δρομολογούνται αρδευτικά δίκτυα και στάγδην άρδευση


Τρία μεγάλα έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στην Π.Ε. Φλώρινας, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του την περιοχή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης. Πρόκειται για τα αρδευτικά δίκτυα Τριανταφυλλιάς και Παρορίου, καθώς και το πολυαναμενόμενο έργο της Στάγδην Άρδευσης στον κάμπο των Πρεσπών. 

Τα δυο αρδευτικά δίκτυα, συνολικού προυπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ θα αξιοποιήσουν τον υδάτινο όγκο των φραγμάτων Τριανταφυλλιάς και Παρορίου, ποτίζοντας περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιεργειών. 

Το πότισμα με σταγόνες της Πρέσπας, που θα κοστίσει περίπου 21 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα των παραγόμενων φασολιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Έγινε σκληρή δουλειά στο υπουργείο για να ξεκαθαριστούν τα έργα που ήταν σε αναμονή, ανάμεσα στα οποία πολλά ήταν έργα-φαντάσματα, ενώ ταυτόχρονα ο αγροτικός τομέας διψούσε κυριολεκτικά και μεταφορικά» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «στο νομό Φλώρινας υπάρχουν πολλά έργα σε ωριμότητα, γεγονός που δείχνει ότι έχει γίνει πολλή δουλειά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αραχωβίτης: Δρομολογούνται αρδευτικά δίκτυα και στάγδην άρδευση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: