ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Β. Αποστόλου: Ήρθε η ώρα για ρυθμίσεις που ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό


Ομιλία του τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις». 

« Κύριες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης πότε επιτέλους θα αντιληφθείτε ότι η χώρα μας έχει μπει σε θετικούς ρυθμούς πορείας; Δεν μπορεί πλέον αυτή η θετική πορεία να αμφισβητηθεί από κανέναν. Έχουμε ήδη ρυθμούς ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Έχουμε ήδη πάρει μία πορεία σαφέστατη –θα έλεγα- ανάκαμψης. Έχουμε φθηνότερη πρόσβαση στις αγορές. Είναι ασήμαντα αυτά τα στοιχεία, που είναι αποδεκτά από πολλούς; 

Γι αυτό και 8 μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια ήταν η κατάλληλη ώρα να προχωρήσουμε και σε ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν μόνιμα τον ελληνικό λαό που όλα αυτά τα χρόνια έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης. 
Είναι ο λαός αυτός που στήριξε την προσπάθειά μας για να έχουμε δημοσιονομικές δυνατότητες μέχρι του σημείου να εφαρμόζουμε και μονιμότερου χαρακτήρα μέτρα. 
Το ότι σήμερα έχουμε μια διαθεσιμότητα ρευστότητας ύψους 31 δις, όταν βρήκαμε κυριολεκτικά άδεια ταμεία, το οφείλουμε σε αυτόν και πρέπει να του το αποδώσουμε. 

Γι αυτό και κάνουμε ένα καινούριο σχεδιασμό με τα πλεονάσματα. 
Διασφαλίζουμε με το λογαριασμό των 5,5 δις τη μείωσή τους κατά μία μονάδα τα επόμενα 3 χρόνια, συνδέοντας έτσι αυτή τη δημοσιονομική δυνατότητα,όχι μόνο με τη λήψη των μέτρων που προτείνουμε, αλλά και με το ξεδίπλωμα του στρατηγικού μας σχεδίου για την ανάπτυξη της χώρας. 

Ήρθε η ώρα των πολλών. Ήρθε η ώρα των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων που επιβαρύνθηκαν από τα μνημόνια και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά ταμεία, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως 120 δόσεις. Ρυθμίσεις που προβλέπουν απαλλαγές από πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις από 100% μέχρι 10%. 
Ήρθε και η ώρα των νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αυτών που επιβαρύνθηκαν από τα μνημόνια, να ρυθμίσουν κι αυτοί τις οφειλές τους από 18 έως 30 δόσεις. 
Ήρθε όμως και η ώρα να υπάρξουν και μέτρα τέτοια που να καλύψουν ανάγκες επαναφοράς στη κανονικότητα κι αυτών που επλήγησαν. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και ειδικά στα τρόφιμα ανακουφίζει το καταναλωτή. Η χορήγηση της 13ης σύνταξης, ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους, αυξάνει την αγοραστική τους δυνατότητα, αλλά και τονώνει σημαντικά το κλίμα της αγοράς. 

Συνάδελφοι της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, οι δικές μας οι ρυθμίσεις αποκαθιστούν τη κανονικότητα σε χρόνους που υπάρχει η δυνατότητα. Δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς για προεκλογικού χαρακτήρα παροχές, όταν για παράδειγμα τη Παρασκευή προ των εκλογών του 2015 αποφασίσατε, χωρίς την έγκριση της Ε.Επιτροπής να δώσετε έκτακτη κρατική ενίσχυση 60 εκατ. ευρώ σε αγρότες και συγκεκριμένη τράπεζα πλήρωνε μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. 

Εμείς όμως για τους αγρότες, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, φέρνουμε τέτοιες ρυθμίσεις, όπως είναι αυτές της μείωσης κατά 10% της φορολόγησης των συνεταιρισμών και της μείωσης κατά 10%του εισοδήματος των συνεταιρισμένων αγροτών, που όχι μόνο θα συμβάλλουν στην περαιτέρω φοροελάφρυνση, αλλά και θα αποτελέσουν ένα ισχυρότατο κίνητρο για τη συνεργατικότητα του αγροτικού χώρου. 

Η αλλαγή πορείας της αγροτικής παραγωγής, προς τη ποιότητα, την πιστοποίηση, την εξωστρέφεια και την υψηλή ανταγωνιστικότητα περνά μέσα από τη συνεργασία, την οποία μόνο τέτοιες ρυθμίσεις μπορούν να στηρίξουν. Και θέλουμε πραγματικά να γίνει αντιληπτό από τον αγροτικό κόσμο ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ανταγωνιστικότητα που επιβάλλουν οι διεθνείς αγορές, αν δεν υπηρετήσουν τη συνεργατικότητα. 

Εμείς λοιπόν τα μέτρα που ψηφίζουμε είναι μέτρα που όχι μόνο στοχεύουν σε μια ανάπτυξη συνεχή, αδιάλειπτη και διατηρήσιμη, αλλά και αποδίδουν δικαιοσύνη για τους πολλούς. Κι αυτό ιδιαίτερα το τελευταίο είναι πάρα πολύ δύσκολο για εσάς να το χωνέψετε.».

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Β. Αποστόλου: Ήρθε η ώρα για ρυθμίσεις που ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: