ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΝΕΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΙ: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν είναι ΤΕΙ, δεν είναι Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών...ΕΣΔΕΠ ΠΑΔΑ:Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν είναι ΤΕΙ ,δεν είναι Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών λένε οι καθηγητές των ΤΕΙ .....που έγιναν δια χειρός Γαβρόγλου ''ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ''....
''ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΙ'' που αγνόησαν , και αγνοούν τους Αποφοίτους των ΤΕΙ ......

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε μια συντονισμένη ομοβροντία δημοσιεύσεων σε βάρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Μ.Μ.Ε. Το Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θεωρεί υποχρέωση του να τοποθετηθεί, να υπερασπιστεί και να τεκμηριώσει με στοιχεία ως οφείλει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε αντίθεση με εκπεφρασμένες απόψεις περί μετατροπής του σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών :

1. Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προέκυψε από την συγχώνευση των δύο πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

2. Πριν την συγχωνεύση των δύο πρώην ΤΕΙ υπήρξε εξωτερική αξιολόγηση αμφοτέρων με worth of merit, από εξωτερικούς αξιολογητές.

3. Η εξωτερική αξιολόγηση πρότεινε ότι η πλειονότητα των τμημάτων των δύο ΤΕΙ πληρούσε τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κριτήρια για την ίδρυση τρίτου κύκλου σπουδών (διδακτορικές διατριβές).

4. Τα δύο αυτά ιδρύματα συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση του νεοιδρυθέντος ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) Ν 4429/2016, με το ΤΕΙ Κρήτης (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης), μαζί με δύο ακόμη ΤΕΙ και την πλειονότητα (όχι όλων) των Πανεπιστημίων. Όλα τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας που συμμετείχαν στην Γ.Σ του ΕΛΙΔΕΚ, πληρούσαν κριτήρια ακαδημαϊκότητας και ερευνητικής επίδοσης.

5. Με την πρόσφατη ένταξη της ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) ΕΝ 4651/2019, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο συνολικός αριθμός των μελών ΔΕΠ ξεπερνά τα 600 μέλη και μαζί με τα μέλη ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και το Διοικητικό Προσωπικό το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας ξεπερνά τα 1000 άτομα.

6. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι Σχολές Δημόσιας Υγείας υπάρχουν μόνο, στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, του Γέιλ και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.


7. Η ίδρυση πενταετών προγραμμάτων σπουδών για τη Σχολή Μηχανικών μετά την ψήφιση του Ν. 4610/2019 δίνει την δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να εναρμονιστεί πλήρως με την υφιστάμενη κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση στις Επιστήμες Μηχανικών και να δημιουργήσει σύντομα τη δική του Πολυτεχνική Σχολή, τη δεύτερη στην Αττική.

Γίνεται πλεόν ολοφάνερο, ότι όποιος προσπαθήσει να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αναμφίβολα, θα έχει απέναντί του την μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών των φοιτητών και κατοίκων της Δυτικής Αττικής γιατί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Δυτική Αττική.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν είναι ΤΕΙ δεν είναι Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                    Για το Δ.Σ

     Ο Πρόεδρος                                                                     H Γενική Γραμματέας

Απόστολος Κοκκόσης                                                             Λίλιαν ΑντωνίουΑν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΝΕΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΙ: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν είναι ΤΕΙ, δεν είναι Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:58 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: