ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δ. Μελάς: Πολλά εργαλεία στην νέα ΚΑΠ για τους νέους αγρότες


 Πολλά εργαλεία στην νέα ΚΑΠ για τους νέους αγρότες-Ώστε να είναι ασφαλείς...
“Το βασικό μήνυμα των ευρωεκλογών είναι ότι ο κόσμος θα πρέπει να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο μέσα από τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου, άρα ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει σοβαρούς ανθρώπους» δηλώνει ο Δημήτρης Μελάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και σημειώνει «Το Ευρωκοινοβούλιο έχει μια πολύ σοβαρή θέση και ρόλο στα πράγματα. Κανένας ποτέ δεν διεκδίκησε την βελτίωση του αύριο, του μέλλοντος του δικού του και των παιδιών του από τον καναπέ, άρα η ψήφος θα πρέπει να είναι σοβαρή, υπεύθυνη υπολογίζοντας ότι δεν είναι μακριά οι Βρυξέλλες είναι δίπλα και οι αποφάσεις για το μέλλον μας δίνονται εδώ.»Σύμφωνα με τον κο Μελά η δική του σημαία είναι το κομμάτι της αναπτυξιακής γεωργίας, της ανάπτυξης ενός Τομέα που πραγματικά, όπως λέει, θα συντελέσει στην αύξηση του ΑΕΠ και στην ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας, στο σύνολο του αγρο-διατροφικού Τομέα. Είναι, όπως λέει, ένας πολύ σοβαρός Τομέας, μπορεί να αναδείξει συγκριτικά πλεονεκτήματα, δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα. «Όλα αυτά τα χρόνια βρίσκομαι συνειδητά σ’ αυτόν τον χώρο» δηλώνει και σημειώνει ότι το λάθος είναι διττό: Πρώτον, η χαμηλή αυτό-οργάνωση των αγροτών που πρέπει να ανέβει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα για να διεκδικήσουν και κρίσιμους όγκους παραγωγής και καλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες και το δεύτερο είναι ένα ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για τον αγροδιατροφικό τομέα. Όλοι μιλάμε γι αυτήν την αλυσίδα, αλλά έχουμε διαχωρίσει τους κρίκους με αποτέλεσμα να κοιτάμε ξεχωριστά την πρωτογενή παραγωγή, ξεχωριστά την μεταποίηση, ξεχωριστά την δεύτερη μεταποίηση, όπου υπάρχει ή τον αγροτουριστικό τομέα. Δεν διέπονται από κοινό πλαίσιο με αποτέλεσμα ο καθένας να περιχαρακώνεται σε ένα κομμάτι και τελικά να καταλήγουμε σε περιπτώσεις που βιομηχανίες ή μονάδες μεταποίησης να μην έχουν πρώτη ύλη ή αγρότες να μην έχουν να δώσουν το παραγόμενο προϊόν τους.»

Όπως τονίζει ο κος Μελάς, αυτό πρέπει να εξεταστεί τα επόμενα χρόνια μέσα από μια πολιτική η οποία θα πρέπει να αποφασιστεί και να είναι σταθερή. «Η γεωργία δεν είναι ένα μαγαζί που αλλάζει κάθε χρόνο, η γεωργία και ο σχεδιασμός της ο αναπτυξιακός θα πρέπει να γίνεται κάθε επτά χρόνια μέσα από μια ευρεία κοινοβουλευτική διαδικασία. Να υπάρχει δηλαδή μια συναίνεση για τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια για να μπορούμε να είμαστε συνεπείς κι αποτελεσματικοί πάνω σ’ αυτό.»

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. αυτή την στιγμή πρέπει να συντελεστούν αυτές οι αλλαγές. «Είμαστε στο χείλος, δεν έχουμε άλλα περιθώρια» δηλώνει κι εξηγεί «Μας υποχρεώνουν να υποβάλλουμε ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής πολιτικής, αγροτικής ανάπτυξης , νομίζω ότι έχει πάρα πολλά εργαλεία η νέα ΚΑΠ ειδικά για τους νέους ώστε να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς». Επιλέγει μάλιστα να στείλει το μήνυμά του στους αγρότες της περιοχής λέγοντας πως θα πρέπει να επιλέξουν αυτό το επάγγελμα και να βλέπουν με αισιοδοξία πολύ περισσότερο από ότι τους επιτρέπει ένας μισθός σε μια καφετέρια ή σε μια ιδιωτική δουλειά με χαμηλές απολαβές. «Να βλέπουν την ενασχόληση με την γεωργία ως ένα επάγγελμα προσωπικό, μια προσωπική επιχείρηση με αισιοδοξία κι αποφασιστικότητα, για να μπορέσουν να ζήσουν τον εαυτό τους , την οικογένεια τους κι αξιοπρεπώς να πορεύονται και με βάση τις σπουδές τους και με βάση τα πράγματα που έχουν κάνει.»Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Δ. Μελάς: Πολλά εργαλεία στην νέα ΚΑΠ για τους νέους αγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: